­ Немања Зеленовић, рукометни репрезентативац Србије, за “Глас Српске”: Имамо снаге да се ­пласирамо на ЕП

Синиша Котараш
­ Немања Зеленовић, рукометни репрезентативац Србије, за “Глас Српске”: Имамо снаге да се ­пласирамо на ЕП

Нови Сад - Репрезентативци Србије убијеђени су у успјех против Швајцарске који је подгријан сјајном игром и убједљивом побједом у Белгији (37:26).

Рукометаши ће у недјељу од 18 часова у Новом Саду одиграти утакмицу посљедњег шестог кола квалификација за пласман на Европско првенство које ће наредне године бити одржано у Аустрији, Норвешкој и Шведској. Изабраницима селектора Ненада Перуничића потребна је побједа са најмање шест голова разлике да би изборили пласман на Евру 2020. Оптимизам из свлачионице “орлова” пренио је један од најискуснијих, чланова екипе Немања Зеленовић.

- Велики корак смо направили победом у Белгији и то нам даје додатну снагу да против Швајцарске остваримо још бољи резултат. Свесни смо да ће то бити веома тешко, али имамо оптимизма, снаге и потенцијала да за будућност српског рукомета направимо велику ствар и квалификујемо се на Европско првенство. Верујем да смо извукли поуке из првог меча који смо, након заиста добре игре, изгубили у Швајцарској. Знамо да нас чека озбиљан противник, али не требамо да гледамо семафор већ да се апсолутно сконцентришемо на паркет и оно што се на њему дешава - истакао је Зеленовић за “Глас Српске”.

Десни бек убијеђен је да Србија може да оствари тријумф од најмање шест голова разлике.

 - Имамо квалитет и снагу да то урадимо и убеђен сам у наш тријумф. Међутим, ако та победа и не буде већа од жељених шест голова разлике, имамо реалну шансу да се на европској завршници нађемо као једна од четири најбоље трећепласиране репрезентације - тврди Зеленовић.

За само осам мјесеци репрезентација Србије је подигла ниво игре на много виши ниво и сада то већ изгледа као један добро уштимани тим.

- За све је потребно време па тако и у спорту. Био нам је потребан одређени период да се долазећи са разних страна адаптирамо на колектив. Сада је све много лакше и верујем да је пред нама светла будућност - оптимиста је Зеленовић.

 

Би­Х се нада чуду

Поразом на домаћем терену од Бјелорусије (25:­31) репрезентација БиХ­ пропустила ­је велику прилику да с­е први ­пу­т нађе на Европском првенству.­ Сада им за то треба право мало чудо, а то ј­е д­а осим њиховог тријумфа н­а гостовању к­од првопласиране Чешке и Бјелорусија буде поражена на свом паркету од Финске која у претходних пет сусрета није освојила бод.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана