Nemanja Gordić za Glas Srpske: Pobjeda slađa kad je na mišiće

Milan Zubović
Nemanja Gordić za Glas Srpske: Pobjeda slađa kad je na mišiće

Podgorica - Junak pobjede Budućnosti protiv Cedevite (84:83) u prvom polufinalnom meču ABA lige bio je nekadašnji član zagrebačkog tima Nemanja Gordić, koji je u završnici meča povukao ekipu i donio veliku pobjedu.

Domaćin je gubio sa 79:83 na 53 sekunde prije kraja i činilo se da će Zagrepčani napraviti brejk, ali je onda Gordić stupio na scenu. Prvo je pogodio trojku, a potom i dva slobodna bacanja 2,8 sekundi prije kraja.

- Velika pobjeda je još slađa jer smo je iščupali "na mišiće". Bila je to jedna od najboljih utakmica u ABA ligi ove sezone i niko nije vodio sa više od pet poena razlike. Igralo se koš za koš, a Cedevita se dobro spremila i pogađala teške šuteve. U jednom trenutku bili smo stjerani uza zid, ali se nismo predavali i došli smo do trijumfa koji nam mnogo znači. Ipak, ovo je samo prvo poluvrijeme i čeka nas još borbe do finala. Nastup u samoj završnici za nas bi bio velika stvar jer Budućnost do sada nikad nije igrala u finalu - izjavio je Gordić za "Glas Srpske".

Susret je završio kao najefikasniji akter sa 23 poena, čemu je dodao pet asistencija i četiri ukradene lopte, a pomenuta trojka u finišu sve je preokrenula.

- Dogovor je bio da brzo napadamo i realizujemo napad. Nismo ništa posebno spremili i otvorilo nam se pa sam pogodio trojku, što je bio korak ka trijumfu. Odlučivao je jedan posjed, Vil Čeri je promašio dva slobodna bacanja pa smo došli u situaciju da dobijemo izgubljenu utakmicu, mada smo imali i sreće na kraju - istakao je Gordić.

U posljednjem napadu uzeo je loptu da riješi pitanje pobjednika, ali je bio fauliran pa je morao na liniju slobodnih bacanja. Ruka mu nije zadrhtala pred prepunom "Moračom".

- Na tribinama je bilo "ludilo" i drago mi je igrati u takvim uslovima, a pošto sam ranije već izvodio slobodna bacanja kada se lomio rezultat, nisam imao problema sa tremom i mogu ostati hladnokrvan - kazao je Gordić.

Sa velikom psihološkom prednoćšu Budućnost ide na revanš iduće nedjelje.

- Baš tako. Odbranili smo domaći teren i sada rasterećeni idemo u Zagreb. Pritisak je sada na njima i rasterećeniji smo, mada bi bilo dobro kada bismo tamo završili posao - naglasio je Gordić.

Nakon što je prije desetak dana ispala u četvrtfinalu Evrokupa, Budućnost ima mnogo više vremena za oporavak, biće joj ovo šesti susret sa Cedevitom, a dva je odigrala na evrosceni.

- Sada je mnogo lakše jer imamo dosta vremena za trening, odmor i pripremu utakmice, dok je prethodnih nekoliko mjeseci bilo veoma naporno. Cedevitu u dušu poznajemo i neće biti posebnih iznenađenja na narednom meču i vjerujem u našu petu ovosezonsku pobjedu - rekao je Gordić.

 Reprezentacija

Selekcija BiH nakon četiri odigrana kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo ima po dvije pobjede i poraza, dok je očekuju još mečevi sa Francuskom i Belgijom.

- Da prođemo dalje imamo veliku šansu koju smo stvorili pobjedom nad Rusijom. Istina je da zavisimo od ostalih ekipa, ali je vrijeme da nam se konačno poklope neki rezultati koji nam se nikada do sada nisu poklopili. Nezahvalno je pričati o naredne dvije utakmice jer nije poznato ko će u kakvom sastavu igrati, mada je sigurno da je pred nama velika prilika da prođemo dalje - rekao je Gordić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana