Nekadašnji pivot Borca ponovo u dresu Vojvodine

Siniša Kotaraš
Nekadašnji pivot Borca ponovo u dresu Vojvodine

Novi Sad - Iskusni, tridesettrogodišnji kružni napadač Goran Trkulja, po drugi put u karijeri obukao je “crveno-bijeli” dres novosadske Vojvodine.

Nekadašnji rukometaš banjalučkog Borca igrao je za Vojvodinu u jesenjem dijelu prvenstva Srbije 2015. godine, a onda se preselio u Mađarsku, gdje je sezonu i po igrao za tamošnji Komlo. Potom je uslijedio povratak u Srbiju, u redove Metaloplastike, a sada se ponovo obreo u Novom Sadu.

- Bio sam u Vojvodini tada samo pola godine, ali je to bilo predivnih šest mjeseci. Čelnici kluba su bili veoma korektni kada sam dobio ponudu iz Mađarske, nisu mi pravili probleme, i kada su me prije mjesec pozvali da se vratim, nisam se mnogo dvoumio. Istina, imao sam još neke ponude iz inostranstva, najuporniji su bili Izraelci, ali kako su se ambicije Vojvodine poklopile sa mojim, nije bilo dileme - istakao je Trkulja.

Novosađani su sedam puta bili šampioni Srbije, a posljednjih šest godina ne silaze sa trona, tako da se odbrana titule nameće kao imperativ.

- To je jednostavno tako, moramo da jurišamo na sva tri domaća trofeja, prvenstvo, Kup i Superkup, želja nam je da ostvarimo dobar plasman u SEHA ligi, negdje u sredini tabele, a tu je i Evropa. Iako je prvak Srbije, Vojvodina igra EHF kup, gdje se u drugom kolu sastajemo sa Grin park Tajgersima iz Holandije. Mislim da smo favoriti, nadam se da ćemo da ih eliminišemo i poslije se plasiramo u grupnu fazu ovog takmičenja - rekao je Trkulja.

Ipak, ambicije su jedno, a realne mogućnosti drugo, pogotovo ako se zna da je Vojvodina u odnosu na prošlu godinu u dobroj mjeri promijenila tim.

- Nije Voša samo promijenila tim, ona ga je i dosta podmladila. Osim golmana Svetislava Verkića i Bojana Petrovića, te Duška Čelice i mene, niko nije stariji od 30 godina - pojasnio je Trkulja. 

Novosađani su sa pripremama za predstojeću sezonu započeli prije nekoliko dana, prvi dio odradiće kod kuće, a onda im slijedi učešće na tradicionalnom TV turniru šampiona u Doboju.  

- Biće to sjajna prilika da vidimo koliko smo spremni i gdje se trenutno nalazimo u odnosu na ostale ekipe. Rivali protiv kojih ćemo igrati u grupi, Kolding, Izviđač i Hapoel Rišon, su baš po mjeri, ni slabiji od nas, ni mnogo jači, taman za ovaj dio priprema. Meni je ovaj turnir baš drag, igrao sam na njemu sa Borcem i Vojvodinom, a sada je tu i mogućnost da se vidim sa nekim dobrim, starim prijateljima. Uostalom, i Banjaluka je blizu, tako da ću imati priliku i da se vidim sa porodicom - dodao je korpulentni Banjalučanin.

Iako je već zašao u četvrtu deceniju života, pivot Novosađana još ne razmišlja o kraju karijere.

  • Trenutno, uopšte ne razmišljam na tu temu! Ako budem zdrav i izbjegnem povrede, ne vidim razloga da bar još nekoliko sezona odigram onako punom snagom. A poslije, kako bude - zaključio je Trkulja.

Borac uvijek u mislima

Nezaobilazni dio priče sa Goranom Trkuljom je i Borac m:tel.

- Bez obzira na to gdje sam, Borac uvijek pratim i raduju me svi njegovi uspjesi. Pogotovo što tu još ima dosta igrača sa kojima sam dijelio svlačionicu u “Boriku”, Prijedoru ili negdje drugo. U Metaloplastici sam igrao sa Milanom Dakićem, veliki je potencijal i mislim da je Borac sa njim dosta dobio - naglasio je Trkulja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana