Навијачи Хрватске запалили острво као знак подрже својој репрезентацији

Танјуг
Навијачи Хрватске запалили острво као знак подрже својој репрезентацији

Галешњак - На хрватском острву Галешњак, познатом што има облик срца, избио је пожар накона што је на њега стигло око 100 особа са бакљама.

Они су то урадили с циљем да пруже подршку националној селекцији уочи четвртфиналне утакмице Свјетског првенства измеду Русије и Хрватске.

Јавна ватрогасна станица Задар потврдила је да се у тренутку избијања пожара на острву налазило око 100 људи који су успјешно евакуисани, преноси портал морски.хр.

У задарској полицији навели су да је пожар брзо угашен.

“У току је идентификација одговорних особа који су познати полицији, али и свих који су били учесници овог догађаја и случај је у обради. Наглашавам да се ради о малој опожареној површини, свега 30 са 100 метара и срећом нико није повређен”, речено је у полицији.

Како се наводи, навијачи су на острво дошли на позив једне групе на Фацебоок-у, а ради давања подршке хрватској фудбалској репрезентацији.

“Невјероватно али истинито, неко је позвао више од сто особа да држи упаљене бакље до краја на острву обраслом шумом. У сезони пожара! Права је срећа да су учесници овог догађаја евакуисани на вријеме и да нико није страдао”, пише портал.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана