Nastasić neće biti spreman za Mundijal

Glas Srpske
Nastasić neće biti spreman za Mundijal

Beograd - Fudbaler Šalkea Matija Nastasić definitivno neće biti spreman da pomogne reprezentaciji Srbije na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Ovo je potvrdio sportski direktor Fudbalskog saveza Srbije Goran Bunjevčević iako su doktori kluba iz Gelzenkirhena prije nekoliko dana objavili da njegov oporavak od povrede ligamenata koljena ide brže od predviđenog.

- Nastasić, nažalost, neće biti u prilici da pomogne reprezentaciji. Doživeo je težu povredu. Takve stvari nas i najviše muče i brinu, šta će se dešavati pred samo SP. Vrlo je važno da naši igrači “prežive” period do završetka njihovih prvenstava i pripremni period jer u slučaju povreda dolazimo u situaciju da moramo da tražimo alternative i zamene - istakao je Bunjevčević.

Nastasić je bio standardan u kvalifikacijama kad god je bio zdrav, pa je ovo priličan udarac za selektora Mladena Krstajića. On je, kao i njegov prethodnik Slavoljub Muslin, često probavao nove kombinacije u posljednjoj liniji tima, koja se uglavnom ne može zamisliti bez Branislava Ivanovića. Na njegovu sreću, defanzivac Zenita se oporavio od povrede i biće mu na raspolaganju. Bunjevčević je ponovio da s Ivanovićem ne postoji nikakav problem u odnosima iako je ostao bez kapitenske trake.

- Razgovarali smo Krstajić i ja sa njim, nisu lake priče... Posle toga opravdao je poverenje ponašanjem, protiv Nigerije je pokazao da se vraća i neće biti problema - naglasio je Bunjevčević.

On očekuje da meč sa Kostarikom na startu Mundijala odredi sudbinu reprezentacije u Rusiji. Iz tog razloga, FSS je za pripremne mečeve pred Mundijal dogovorio test utakmice sa Čileom i Bolivijom.

  • Koliko god se mi trudili da rasporedimo teret na sve tri utakmice, taj meč sa Kostarikom će biti osnova celog SP. Pozitivan rezultat bi dao dodatni elan i motiv našim igračima za naredne utakmice. Zato smo se opredelili da rivali u te dve utakmice pred SP budu Južnoamerikanci. Dosta je bitno za naše igrače da se naviknu na stil južnoameričkih reprezentacija. Naravno, i da ne potcene Kostariku, koja je na prošlom SP u Brazilu ostvarila neverovatan rezultat i stigla do četvrtfinala - dodao je Bunjevčević.

Atmosfera

Sportski direktor FS Srbije uoči Svjetskog prvenstva ističe ključnu stvar - atmosferu.
- Mnogo sam ponosan. Igrači su posle utakmice sa Nigerijom pokazali nešto što nam daje za pravo da možemo da se nadamo zajedništvu i dobrom drugarstvu među njima. A kad toga ima, biće i dobrih rezultata. Svi smo, ceo FSS s igračima, mnogo znatiželjni kako će sve to izgledati, puni smo pozitivne energije. Mislim da možemo da na najbolji mogući način prezentujemo Srbiju na SP - zaključio je Bunjevčević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana