Настасић неће бити спреман за Мундијал

Глас Српске
Настасић неће бити спреман за Мундијал

Београд - Фудбалер Шалкеа Матија Настасић дефинитивно неће бити спреман да помогне репрезентацији Србије на Свјетском првенству у Русији.

Ово је потврдио спортски директор Фудбалског савеза Србије Горан Буњевчевић иако су доктори клуба из Гелзенкирхена прије неколико дана објавили да његов опоравак од повреде лигамената кољена иде брже од предвиђеног.

- Настасић, нажалост, неће бити у прилици да помогне репрезентацији. Доживео је тежу повреду. Такве ствари нас и највише муче и брину, шта ће се дешавати пред само СП. Врло је важно да наши играчи “преживе” период до завршетка њихових првенстава и припремни период јер у случају повреда долазимо у ситуацију да морамо да тражимо алтернативе и замене - истакао је Буњевчевић.

Настасић је био стандардан у квалификацијама кад год је био здрав, па је ово приличан ударац за селектора Младена Крстајића. Он је, као и његов претходник Славољуб Муслин, често пробавао нове комбинације у посљедњој линији тима, која се углавном не може замислити без Бранислава Ивановића. На његову срећу, дефанзивац Зенита се опоравио од повреде и биће му на располагању. Буњевчевић је поновио да с Ивановићем не постоји никакав проблем у односима иако је остао без капитенске траке.

- Разговарали смо Крстајић и ја са њим, нису лаке приче... После тога оправдао је поверење понашањем, против Нигерије је показао да се враћа и неће бити проблема - нагласио је Буњевчевић.

Он очекује да меч са Костариком на старту Мундијала одреди судбину репрезентације у Русији. Из тог разлога, ФСС је за припремне мечеве пред Мундијал договорио тест утакмице са Чилеом и Боливијом.

  • Колико год се ми трудили да распоредимо терет на све три утакмице, тај меч са Костариком ће бити основа целог СП. Позитиван резултат би дао додатни елан и мотив нашим играчима за наредне утакмице. Зато смо се определили да ривали у те две утакмице пред СП буду Јужноамериканци. Доста је битно за наше играче да се навикну на стил јужноамеричких репрезентација. Наравно, и да не потцене Костарику, која је на прошлом СП у Бразилу остварила невероватан резултат и стигла до четвртфинала - додао је Буњевчевић.

Атмосфера

Спортски директор ФС Србије уочи Свјетског првенства истиче кључну ствар - атмосферу.
- Много сам поносан. Играчи су после утакмице са Нигеријом показали нешто што нам даје за право да можемо да се надамо заједништву и добром другарству међу њима. А кад тога има, биће и добрих резултата. Сви смо, цео ФСС с играчима, много знатижељни како ће све то изгледати, пуни смо позитивне енергије. Мислим да можемо да на најбољи могући начин презентујемо Србију на СП - закључио је Буњевчевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана