Мирослав Мута Николић о разлазу са Партизаном за „Глас Српске“: Не знам што су ме доводили

Иван Драгичевић
Мирослав Мута Николић о разлазу са Партизаном за „Глас Српске“: Не знам што су ме доводили

Београд - Нису се на лијеп начин разишли Партизан и Мирослав Николић који је смијењен послије серије лоших резултата и катастрофалне игре.

Највеће замјерке искусни тренер добијао је због одбране, очигледно је да нема никаквог напретка па је послије осам пораза у девет утакмица дошло до прекида сарадње, а кормило „црно-бијелих“ требало би да преузме Ненад Чанак. Утакмицу против Билбаоа у осмом колу Еврокупа водио је досадашњи Николићев асистент Александар Матовић који би требало да остане у штабу. Мута није крио разочарање у разговору за „Глас Српске“.

- Не знам ни што су ме доводили кад су ме од почетка смењивали. Уопште не знам шта ради ова управа. Нисам хтео да одем, добио сам отказ, а потписао сам уговор на три године. Видећемо како ће се даље развијати ситуација у вези са новцем. Клуб стоји веома лоше, не исплаћују се плате. Одлазим чистог образа, не талим се са менаџерима, то никад нисам радио. Оптужују ме да сам крив што није дошао Раде Загорац. Па боље да игра Никола Танасковић, Загорцу као нису битне паре, даје неке изјаве, а Мишко Ражнатовић тражи 20.000 евра месечно за прву и 30.000 за другу сезону. Партизан је понудио 12.000 и 15.000 евра па се нису договорили - рекао је Николић.

Концепт је на почетку сезону, када је долазио, био потпуно другачији.

- Пројектован је буџет од 300.000 евра, хтео сам да форсирам младе играче и доведем таленте. Нисмо за Европу, то морамо одмах да отпишемо, а у АБА лиги би били четврти што је циљ. Избориће Партизан плеј-оф, довео сам одличне Американце на којима ће клуб да заради, јер имају двогодишње уговоре. Имамо неискусну екипу и за АБА лигу, хтео сам да наредне сезоне нешто нападнемо и умешамо се у борбу за трофеје. Партизан мора да се врати на реалне уговоре од пре 25 година када је рецимо Предраг Дробњак примао 30.000 њемачких марака годишње - додао је Николић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана