Мирослав Ђукић: Партизан не напада отворених капија

Глас Српске
Мирослав Ђукић: Партизан не напада отворених капија

Плзењ - Резултат из првог меча (1:1) обавезује фудбалере Партизана да постигну барем погодак у реваншу шеснаестине финала против домаће Викторије Плзењ (19 часова), а игра из првог сусрета даје наду "црно-бијелима" у позитиван исход.

Партизан је био бољи тим у Београду, али рано повлачење послије вођства и нерегуларан гол разлози су зашто "парни ваљак" нема предност пред други меч. Уз најављену подршку више од 1.000 навијача, Партизан мора да нападне ривала баш као што је урадио на свом стадиону прије седам дана.

- Нећемо калкулисати, покушаћемо да се наметнемо и будемо агресивни о првог минута. Није то прекидач да се у почетку мало бранимо, па да их притиснемо у последњих 15 минута. Морамо одмах да ставимо до знања какве су нам намере - рекао је тренер Партизана Мирослав Ђукић.

Добро је проучио Плзењ, екипу са офанзивним стилом веома дисциплиновану на терену. Имају јасну визију како нападају, примарно освајају терен са лоптом у ногама, а алтернатива су дуге лопте на нападача Михала Крменчика како су уосталом постигли гол, додуше из офсајда, у Београду. Зато Ђукић зна да Партизан не смије да крене главом без обзира.

- Нисмо екипа која ће напасти отворених капија, јуришати и заборавити одбрану. Они покушавају да играју, али нису Барселона, не могу да нас убију поседом. Офанзивни су, бекови су скоро као крила па са много играча улазе у завршницу. Брзи су у транзицији што захтева концентрацију и дисциплину целу утакмицу - додао је Ђукић.

Како је због црвеног картона суспендован Милан Митровић, јавио се проблем на штоперској позицији. Искусни и донедавно стандардни Бојан Остојић тек се опоравио од повреда па је тренирао неколико дана, Светозар Марковић је премлад и неискусан за овакав меч, док је Немањи Г. Милетићу природна позиција уз лијеву аут линију. Ровити Саша Здјелар требало би да заузме мјесто у везном реду, а постоје још неке дилеме као што је позиција Данила Пантића, спремност Огњена Ожеговића те одлука да ли ће Сејдуба Сума и Марко Јевтовић наћи мјесто у стартној постави.

- Не можемо пред овако важну утакмицу много да мењамо. До почетка меча чекаћемо Мирослава Вулићевића да видимо како ће се понашати повређени скочни зглоб - додао је Ђукић.

Партизан је прије 13 година у овој фази такмичења избацио Дњепар такође послије ремија у првом сусрету. У финишу реванша са дистанце је погодио Мирослав Радовић и сви би прихватили исти сценарио.

- Не бих имао ништа против, али не морамо толико да се мучимо и чекамо. Тешко се проживљава на клупи, ако може да решимо утакмицу раније - закључио је Партизанов тренер.

Остали парови

Локомотива (М) - Ница (17 часова), Атлетико (М) - Копенхаген, Динамо (К) - АЕК, Лацио - Стеауа, Лајпциг - Наполи, Спортинг - Астана, Виљареал - Лион, Зенит - Селтик (19), Милан - Лудогорец, Арсенал - Остерсунд, Аталанта - Борусија (Д), А. Билбао - Спартак (М), Брага - Марсељ, Салцбург - Реал Сосиједад.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана