Марко Гобељић, фудбалер Црвене звезде, за “Глас Српске”: Гол Буфону испуњење дјечачког сна

Милан Зубовић
Марко Гобељић, фудбалер Црвене звезде, за “Глас Српске”: Гол Буфону испуњење дјечачког сна

Београд - Голом против Пари Сен Жермена фудбалер Црвене звезде Марко Гобељић испунио је дјечачки сан, а уједно постао јунак и дио славне историје клуба из Љутице Богдана 1а.

Момак из Краљева познат је као велики навијач “црвено-бијелих” који на терену не штеди ни себе ни противнике, те сваки меч игра веома срчано, без обзира на којој позицији се нашао јер је он Звездин универзалац и један од оних којима тренер Владан Милојевић много вјерује. Голом у 55. минуту разгалио је срца свих “делија”, а признао је да је био ван себе када се лопта закопрцала у мрежи.

- У том тренутку преплавиле су ме емоције јер сам пред пуном “Мараканом” дао гол којим смо се вратили у утакмицу. То је једноставно неописив осећај и тај тренутак среће заувек остаје у памћењу - изјавио је Гобељић за “Глас Српске”.

Ове сезоне дао је неколико голова, а судбина је хтјела да за сада једини погодак у елитном такмичењу постигне легендарном голману Ђанлуиђију Буфону.

- Гол ми стварно много значи јер је први у Лиги шампиона, о чему сам сањао као дечак и још се намести да он буде Буфону, којег сам много пута гледао на телевизији, тако да има још већу тежину за мене - истакао је Гобељић.

Поготку је претходио центаршут Марка Марина са лијеве стране, а Тијаго Силва није избацио лопту из свог петерца како је требало, па је она “сјела” на десницу Гобељића.

- Лопта није дошла како треба већ се на неки начин одбила, али сам је захватио како треба унутрашњим делом копачке и ушла је у први угао где сам гађао. Након тога славље, делиријум, срећа... једноставно неописиво - нагласио је Гобељић.

Његовим доласком прошле године поклопили су се феноменални резултати Црвене звезде.

- Шта да кажем... дошао сам у најбољем могућем тренутку. Играли смо групну фазу Лиге Европе, дочекали европско пролеће, узели титулу, изборили груну фазу Лиге шампиона и не знам шта бих више пожелео. Надам се да ћемо бити и бољи и да ћемо идућег лета изборити нови наступ у Лиги шампиона - казао је Гобељић.

Четири бода у најтежој могућој групи сматра феноменалним успјехом.

- Презадовољан сам са четири освојена бода у “групи смрти”, где нам нису давали промил шансе, као што је то рекао директор Звездан Терзић да многи нису очекивали да ћемо прећи центар. Ова четири бода нису мала ствар и волео бих да наш наредни циљ буде пролазак групне фазе - додао је Гобељић.

И поред свега доброг, има ствари за којима жали.

- Можда само могли освојити још који бод јер смо имали шансе, поготово против ПСЖ-а, када смо имали неколико добрих прилика да се у потпуности вратимо у меч током 20-30 минута наше одличне игре, када смо били бољи од скупих Парижана - казао је Гобељић.

Навијачи су поново били посебна прича на стадиону “Рајко Митић” и заслужили су оцјену већу од десетке.

- Не постоји оцена за њихово навијање. Оправдали су све оно добро што се о њима говори и давали су нам крила на свим утакмицама. Одлично су нас дочекали на другом полувремену против ПСЖ-а и то нам је дало снаге да одиграмо добро, дамо све од себе и заиста им хвала - додао је Гобељић.

До краја године Звезда ће одиграти још један меч у Суперлиги и иде на паузу.

- После ове сезоне, у којој смо одиграли ко зна колико утакмица, треба нам одмора да бисмо били још бољи. Напунићемо батерије и спремни дочекати други део шампионата, у којем нам је једини циљ дупла круна - закључио је Гобељић.

 

Другови из јазбине

Док није постао професионални фудбалер, са друговима из дјетињства редовно је гледао утакмице Звезде, а мјесто гдје су посматрали мечеве звали су јазбина.

- Моји другари су ту код мене већ неколико дана и бодре ме на свакој утакмици. Подршка мојих другова из јазбине, са којима сам некада гледао мечеве, много ми значи јер су ту увек уз мене - казао је Гобељић.

Краснодар био прекретница

Иако су ове сезоне побиједили Ливерпул и гостујућим ремијем избацили Салцбург, као кључну утакмицу означио је једну из прошле сезоне.

- Уз дужно поштовање резултата које смо направили на ова два меча, као кључни сусрет за нас увек означавам утакмицу са Краснодаром. Тада смо ушли у групну фазу Лиге Европе и против богате екипе направили резултат који нас је покренуо и показао да можемо много више. Тај сусрет био је прекретница за Звезду, преломна тачка која је оставила најјачи утисак и након тога само презимили у Европи - рекао је Гобељић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана