“Маракана” жели да “прогута” и Парижане

Глас Српске
“Маракана” жели да “прогута” и Парижане

Београд - Пред навијачима и играчима Црвене звезде посљедњи пут ове сезоне биће раширена мушема Лиге шампиона пошто ће “црвено-бијели” вечерас угостити ПСЖ у шестом колу најелитнијег европског клупског такмичења (21 час).

Тако ће актуелни шампион Србије имати прилику да на најбољи начин спусти завјесу на наступе на стадиону “Рајко Митић” у 2018. години. Јасно је да су гости из Париза велики фаворити, али након величанствене побједе против Ливерпула прошлог мјесеца, нико не може изабраницима Владана Милојевића да одузме наду у позитиван исход. Сан о тријумфу против “светаца” и поразу Ливерпула од Наполија у мислима је свима који носе црвено-бијеле боје у срцу јер би у том случају европска прича требало да буде настављена на прољеће у Лиги Европе. За разлику од утакмице против Наполитанаца, Звездин стратег имаће на располагању Филипа Стојковића и Милана Павкова, док је још неизвјесан наступ Вујадина Савића. Милојевић, због жутих картона, неће моћи да рачуна на Ненада Крстичића, али, без обзира на кадровску ситуацију, најавио је да ће његова екипа ићи на побједу.

- Сваку утакмицу идемо да победимо. Тражићу од играча да раде оно што су до сада. Први меч ми се није свидео, не због резултата, него не волим да видим своје играче у таквом стању. Даћемо максимум и нека буде како мора да буде. Не треба трошити речи о ПСЖ-у, не плашимо се никога и нећемо имати толики респект као у првом дуелу. За овакве утакмице се живи, ово је нешто што играте с емоцијама и треба да уживамо. Играли смо доста утакмица, жао ми је што нисмо имали навијаче на гостовањима. ПСЖ игра константно пред пуним стадионом и биће ми драго да осете београдску атмосферу - поручио је Милојевић.

Није тајна да највећа опасност у редовима Парижана пријети од Нејмара, у кога ће све очи бити упрте уколико буде истрчао на терен. Иако из Париза увјеравају да је све у реду, то не мора да буде случај с обзиром на то да је Бразилац пропустио посљедњи тренинг пред пут у Београд.

- Било би самоубиство гледати једног играча. Ако обратите пажњу на ростер који ПСЖ има, видећете да треба водити рачуна о сваком играчу. Нисмо се фокусирали само на Нејмара - закључио је Милојевић.

За добар резултат биће потребно да борбена готовост буде подигнута на највиши ниво, а Мохамед ел Фарду Бен, који је ове сезоне на 24 меча постигао 16 голова и уписао пет асистенција, рекао је да су “црвено-бијели” извукли поуке из првог међусобног дуела.

- Имамо поштовање према њима, али неће бити као први пут. Даћемо максимум и покушаћемо да идемо до побједе. Мени је увијек битно да помогнем тиму. Свакако смо стекли пуно искуства да играмо потпуно другачији меч у односу на први. Као и сваки нападач, потрудићу се да дам гол - јасан је Бен.

Остали парови: Галатасарај - Порто, Шалке - Локомотив (18.55), Барселона - Тотенхем, Бриж - Атлетико Мадрид, Интер - ПСВ, Ливерпул - Наполи, Монако - Борусија Д. (21).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана