Mamića u BiH u tajnosti ispitali u vezi s aferom “SMS”

klix.ba
Mamića u BiH u tajnosti ispitali u vezi s aferom “SMS”

Zagreb - Osuđeni bivši čelnik zagrebačkog Dinama Zdravko Mamić ispitan je u Bosni i Hercegovini o slučaju “SMS”, jedne od afera koja potresa Hrvatsku.

Kako javlja RTL, time je ujedno završeno ispitivanje svjedoka u slučaju bivšeg MUP-ovog informatičara Franje Varge pritvorenog zbog lažiranja SMS prepiske zvaničnika. Za osam dana znaće se i hoće li Varga i Blaž Curić na slobodu.

U tajnosti i bez advokata Zdravko Mamić ispitan je 1. februara u Bosni i Hercegovini.

“Zdravko Mamić ispitan je putem međunarodne pravne pomoći u Kantonalnom tužilaštvu u Mostaru kao svjedok. O sadržaju vam ne mogu govoriti”, kazao je advokat Zdravko Rajić. O odnosu s Vargom Mamić je novinarima već javno govorio. Između ostalog i da ga je upoznao u Osijeku kad mu je ponudio pomoć oko rješenja problema svastike na Poljudu.

“Onda mi je on rekao: Ali ja imam za tebe nešto važnije. Što imaš za mene važnije? Kaže, kako se radi pritisak na suce i kako se tebi montira suđenje. Daj mi to, zašto ne. Varga je ubrzo počeo tražiti pomoć. Rekao je da ima troje djece, da mu je kuća pod ovrhom, da mu treba novac i da je bolestan”, pojasnio je Zdravko Mamić u decembru prošle godine. Svoja saznanja tužiteljima je dao i Ivica Todorić, piše RTL.

Lažne SMS poruke premijera Plenkovića i Martine Dalić dobio je, tvrdio je, poštom. Predao ih je advokatima, a oni DORH-u.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana