Мамић након пресуде поручио: Остајем у БиХ и одавде ћу се борити

avaz.ba
Мамић након пресуде поручио: Остајем у БиХ и одавде ћу се борити

Бивши челник и садашњи савјетник НК Динамо Здравко Мамић, његов брат Зоран, бивши Динамов директор Дамир Врбановић и порезник Милан Пернар данас су неправоснажном пресудом осјечког Жупанијског суда проглашени кривима за УСКОК-ове оптужбе о извлачењу око 116 милиона куна из тога клуба те наношење штете државном буџету од 12,2 милиона куна те их је осудио на затворске казне, при чему је Здравко Мамић добио шест и по година.

Мамић је након изрицања пресуде сазвао конференцију за медије у Међугорју, гдје је јуче побјегао из Хрватске.

“Не предајем се и нисам празна пушка. Бог зна зашто ме послао овдје, ја сам на задатку који ми је он намијенио. Остајем овдје, у Босни и Херцеговини, и одавде ћу се борити. Не планирам се вратити у Хрватску до изрицања правомоћне пресуде. Не знам правне кораке, јер не вјерујем у институције Хрватске. Морам се консултирати које су моје могућности, која су моја права као држављанина БиХ”, рекао је Мамић.

Истакао је да се добро осјећа у условима у којима се налази.

“Пресуда ме изненадила, али оно што ме емотивно чини несретним и тужним је образложење. Да су ми двоструку казну изрекли, то за мене ништа не би значило. Када сам чуо образложење, мијешају ми се туга и бијес и морам видјети какав ће бити мој одговор. Мој одговор ће бити оружје које за сада никад није забиљежено на овим просторима. То није оружје којим се пуца него цивилизирано оружје. Не бих хтио бити у кожи људима који су све ово напаковали. Вијеће је само врх санте и један крак те једне дубоке државе која разара ткиво наших грађана, а ја имам снаге и спознаја и ја ћу се побринути у одбрани себе и своје породице да ти људи немирно спавају, а на крају и заврше у затвору”, запријетио је Мамић и додао:

“Ти монструми ће завршити тамо гдје им је мјесто, а ја ћу мало одморити.”

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана