Мамић: Од избјеглица сам направио милионере, а они...

Агенције
Мамић: Од избјеглица сам направио милионере, а они...

Здравко Мамић, свакако најконтроверзнији хрватског фудбала, киван је јер нико није нашао за сходно да га спомене као једног од људи заслужних за велики успјех репрезентације Хрватске.

Осовину националног тима 'Ватрених' чине момци које је заступао некадашњи предсједник Динама из Загреба, како каже – “избјеглице које је начинио милионерима”.

У Динаму сам 48 година. Називали су ме најмоћнијим човјеком у хрватском фудбалу. Ваљда и ја имам неке заслуге у успјеху репрезентације. Иако видим да ме не спомињу. Међутим, неоспорно је да је ово кулминација нашег успјеха кроз базе које смо направили. Па, ја сам дјецу попут Модрића, Ловрена, Ковачића и Ћорлуке довео као избјеглице из Босне и Херцеговине. То су неоспорне чињенице. Видите, ја сам те момке начинио милионерима. Био сам им попут очева. Међутим, нико ништа. Сви некоме захваљују. Мене нико не спомиње. Нико не спомиње ни Шукера ни Мамића. Морам да будем искрен и да кажем – присутан је страх. Не смију да нас хвале јер би појединци онда били подложни за нападе”, рекао је Мамић у интервјуу за 'Дневни Аваз'.

Мамић, који је послије изрицања неправоснажне затворске казне од шест и по година, због наводних малверзација приликом продаје играча, избјегао у БиХ, рекао је и да му се спрема отмица, али и истакао да није тачно да је желио да смијени селектора Златка Далића, а било је ријечи и о Мирославу Ћиру Блажевићу.

Волим га, али у овој мојој ситуацији није се понио коректно јер зна шта је и како радио Мамић. Он је радио све само да навуче без медија и политике на мене. Нису то били комплименти, него сваљивање свега на мене. Исто сада то ради. Никада није рекао да је овај успјех репрезентације плод Здравка Мамића. Он не може да преболи да није број један и не може да се с тим помири. Није коректан ни према Шукеру. Такође, све што је написано о мојем односу с Далићем је лаж. И није тачно да сам га ја поставио. Њега је довео Шукер и то је истина. Мени је драго због њега. Драго ми је због репрезентације. Нисам га довео, али се испоставило да се нисам томе противио, што је тачно. Није ни истина да сам тражио његову смјену послије турнеје у Америци”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана