Лука Миливојевић критиковао селектора Србије: Крстајић направио превише грешака

Глас Српске
Лука Миливојевић критиковао селектора Србије: Крстајић направио превише грешака

Лондон - Фудбалер Кристал Паласа и српски репрезентативац Лука Миливојевић критички се осврнуо на неке одлуке селектора Младена Крстајића током Свјетског првенства у Русији.

Миливојевић се осврнуо на утакмице против Швајцарске и Бразила нагласивши да још није прежалио пораз од “сајџија” који је Србију практично елиминисао са шампионата. Он је рекао да му још није јасно зашто га је селектор Крстајић извео из игре у 80. минуту при резултату 1:1, када је умјесто њега ушао Немања Радоњић.

- Одлично смо отворили турнир, 95 одсто екипа прође групе када победи први меч. Ипак, други је одлучио наш наступ у Русији. Морали смо да будемо искуснији и да играмо на резултат последњих 15 минута. Покушали смо да ризикујемо у ситуацији када мислим да није требало - рекао је Миливојевић.

Утакмицу против Бразила, у којој је Србија морала да јури побједу, Крстајић је почео без Миливојевића, Бранислава Ивановића и Душка Тошића, а у тим је уврстио Антонија Рукавину и Милоша Вељковића.

- Селектор има своје мишљење, против Бразила је хтео нешто да проба и изгубили смо. То значи да је направио лош избор - изјавио је Миливојевић који је веома брзо израстао у капитена Кристал Паласа.

Да ли му је Крстајић замјерио на оваквим ријечима, видјеће се врло брзо, јер ће селектор Србије за неколико дана саопштити имена играча на које рачуна за мечеве Лиге нација. “Орлови” на отварању новог такмичења гостују у Литванији (7. септембар), три дана касније домаћини су Румунији, а мини-циклус затварају утакмицом у Црној Гори. Миливојевић је играма свакако заслужио не само позив него и мјесто у стартних 11, поготово што недовољно опорављени Немања Матић готово сигурно неће бити на располагању за ове утакмице. Миливојевић је до сада одиграо 30 утакмица у дресу са националним грбом и постигао један гол.

Навијачи му посветили пјесму

Навијачи Кристал Паласа обожавају Луку Миливојевића, што због његове велике пожртвованости, што због особина које су га промовисале у вођу тима са “Селхурст парка”. Као што су навијачи Манчестер јунајтеда пјевали Немањи Видићу прије неколико година, тако и Паласови пјесмом награде Миливојевића.

- Увек се трудим да одрадим посао на најбољи могући начин, тип сам играча који не бира утакмице, већ играм сваку са истим жаром и интензитетом. Навијачи препознају страст са којом сваки пут излазим на терен. Када чујем песму са трибина посвећену мени, то ми даје додатну енергију. Имам одличан однос са фановима - рекао је Миливојевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана