Liga šampion: Suduva razbila APOEL, het-trik za deset minuta!

B92
Liga šampion: Suduva razbila APOEL, het-trik za deset minuta!

Fudbalski klub iz Litvanije Suduva ubjedljivo je pobjedio kiparski APOEL sa 3:1 u prvom meču prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

APOEL, koji je imao ulogu velikog favorita, nije znao šta ga je snašlo pa je već na poluvremenu gubio sa tri gola prednosti.

Prvi duel dvomeča između potencijalnih protivnika Crvene zvezde u narednoj rundi riješio je Rigino Sisilija, napadač sa Kurakaa, koji je postigao het-trik za samo deset minuta igre, i već u 19. minutu igre Suduva je imala ogromnu prednost.

Šampion Kipra je statistički bio bolja ekipa, čak i u prvom poluvremenu, ali je Suduva svojim "blickrigom" uspjela da reši prvi od dva duela u svoju korist i sa velikom prednošću ode put KIpra, gdje će za nedjelju dana igrati revanš meč.

Pobjedu domaćina ublažio je Haku, koji je golom u 94. minutu postavio konačan rezultat od 3:1.

Prvak Srbije Crvena zvezda nije uspio da pobjedi na gostovanj u Letoniji protiv Spartaksa iz Jurmale, a pobjednik tog dvomeča će se sastati sa boljim iz okraša APOEL i Suduve.

Astana je imala manjih problema protiv crnogorske Sutjeske i, uprkos dominaciji na terenu, nisu uspjeli da pobjede sa više od 1:0. Gol za domaćina postigao je Murtazajev u 29. minutu, iz penala.

Zrinjski iz BiH takođe je bio neuspješan u prvom meču prvog kola, pa je poražen od slovačke Trnave, takođe minimalnim rezultatom. Doduše, ovim rezultatom gosti neće biti nezadovoljni, s obzirom da su od 70. minuta igrali sa igračem manje, zbog isključenja Cirjaka, a po prikazanoj igri imaju čemu da se nadaju u revanšu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana