Krstajić vodi orlove u Rusiju

Agencije
Krstajić vodi orlove u Rusiju

Beograd - Mladen Krstajić dobio je povjerenje Stručnog odbora Fudbalskog saveza Srbije (FSS) i predvodiće A reprezentaciju u narednom periodu i na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Njemu je u petak ukinut prefiks vršilac dužnosti i promovisan je u selektora "orlova", devetog po redu. Za njega je to velika čast, ali i obaveza pošto se od ove ekipe očekuju dobri rezultati. Ima dobru podlogu, jer je dugo bio član stručnog štaba i dobro poznaje sve igrače, kao i sistem rada. Ostvario je odličan odnos sa reprezentativcima koji mu vjeruju i bore se za njega, što su često isticali dok je bio vršilac dužnosti. To će mu sigurno dosta pomoći da spremi ekipu prije učešća na prvom velikom takmičenju nakon osam godina. Do tada će imati i nekoliko prijateljskih utakmica. Sportski direktor reprezentacije Goran Bunjevčević vjeruje da je on idealno rješenje za selektora, a samo je potvrdio ono o čemu se spekulisalo prethodnih nekoliko dana.

- Krstajić je dobio naše poverenje da u narednom periodu, zaključno sa Svetskim prvenstvom u Rusiji, sa mesta selektora predvodi seniorski tim Srbije. O detaljima dogovora sa Krstajićem razgovaraćemo više po završetku praznika kada će biti organizovana i njegova promocija, negde u drugoj polovini januara. U svakom slučaju, izbor Stručnog odbora je definitivno Mladen Krstajić - izjavio je Bunjevčević koji je ujedno i potpredsjednik Stručnog odbora FSS.

Inače, Krstajić je devet godina bio član reprezentacije i za to vrijeme odigrao je 50 mečeva, uz dva postignuta gola. Bio je član ekipe koja je igrala na Mundijalu u Njemačkoj 2006. godine. Ta selekcija nije uspjela da prođe grupu sa Argentinom, Holandijom i Obalom Slonovače, a vidjećemo da li će biti bolje sreće u Rusiji gdje će u prvoj fazi turnira rivali Srbije biti Brazil, Švajcarska i Kostarika.

Prvi trenerski posao

Mladen Krstajić dugo je bio reprezentativac, a kasnije i član stručnog štaba A selekcije Srbije. Tokom kvalifikacija za Mundijal u Rusiji bio je pomoćnik Slavoljuba Muslina, a kasnije ga je naslijedio kada je ovaj dobio otkaz. Na novembarskoj turneji po Aziji prvi put je samostalno predvodio "orlove" koji su pobijedili Kinu sa 2:0 i igrali bez pobjednika protiv Južne Koreje, 1:1. On do sada nije bio trener niti jednog tima, a trenutno obavlja dužnost predsjednika Radnika iz Bijeljine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana