Крстајић позвао Миленковића, Настасића, Родића, Радоњића, Јовића

B92
Крстајић позвао Миленковића, Настасића, Родића, Радоњића, Јовића

Селектор Србије Младен Крстајић одредио је 27 фудбалера који конкуришу за наступ на Светском првенству у Русији слиједећег мјесеца.

Крстајић је између осталих позвао повређеног штопера Шалкеа Матију Настасића, тројицу дебитаната Николу Миленковића, Милана Родића и Луку Јовића, ту су двојица изграча Црвене звезде и један из Партизана.

"Ја одговорам за овај списак, мислим да је екипа већ направила велики успех, а наравно да ћемо покушати да презентујемо Србију на најбољи могући начин. Није било личне сујете и конфликтних ситуација", рекао је Крстајић.

Крстајић је првобитни списак од 35 фудбалера који је послао недавно ФИФА скратио на 27, међу којима су четворица голмана, а рачуна на:

Голмани: Владимир Стојковић (Партизан/Србија), Предраг Рајковић (Макаби ТА/Израел), Александар Јовановић (Орхус/Данска), Марко Дмитровић (Еибар/Шпанија);

Одбрана: Александар Коларов (Рома/Италија), Антонио Рукавина (Виљареал/Шпанија), Милан Родић (Звезда/Србија), Бранислав Ивановић (Зенит/Русија), Урош Спајић (Краснодар/Русија), Милош Вељковић (Вердер/Немачка), Душко Тошић (Гвангџу/Кина), Матија Настасић (Шалке/Немачка), Никола Миленковић (Фиорентина/Италија);

Везни ред: Немања Матић (М. Јунајтед/Енглеска), Лука Миливојевић (К. Палас/Енглеска), Марко Грујић (Ливерпул/Енглеска, позајмица Кардиф), Немања Максимовић (Валенсија/Шпанија), Душан Тадић (Стаутемптон/Енглеска), Андрија Живковић (Бенфика/Португал), Мијат Гаћиновић (Ајнтрахт/Немачка), Филип Костић (Хамбург/Немачка), Немања Радоњић (Звезда/Србија), Сергеј Милинковић-Савић (Лацио/Италија), Адем Љајић (Торино/Италија);

Нападачи: Александар Митровић (Њукасл/Енглеска, позајмица Фулам), Александар Пријовић (ПАОК/Грчка), Лука Јовић (Бенфика/Португал, позајмица Ајнтрахт).

Доста се спекулисало о статусу Матије Настасића с обзиром да је повређен и да је неизвестан за Мундијал, али је добио позив.

"Он је битан шраф у нашем тиму. Ствари добро иду, 26. има преглед, видећемо тада да ли ће ићи или не", рекао је селектор.

Крстајић је позвао младог дефанзивца Фиорентине Николу Миленковића којем је дао предност у односу на искусног Душана Баску на позицији десног бека, док Сергеја Милинковић-Савића види као главну подршку најистуренијем играчу на терену.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана