Кошаркаши Србије разбили Грчку

B92
Кошаркаши Србије разбили Грчку

Кошаркаши Србије побједили су Грчку на домаћем паркету у квалификацијама за Свјетско првенство резултатом 84:61.

Србија се реванширала Грцима за пораз на Криту раније ове године и остварила битан тријумф ка Мундобаскету 2019. у Кини.

“Орлови” су се приказали у добром издању послије веома лоше партије коју су пружили прије неколико дана у Тел Авиву, када су поражени од Израела.

Репрезентативци Србије су уписали шесту побједу у квалификацијама и попели се на треће мјесто групе, одмах иза већ квалификованих Грка и Нијемаца.

Изабраници Александра Ђорђевића одлично су ушли у меч и већ на старту показали да желе да покажу да је меч против Израелаца био само тренутак слабости.

Стефан Јовић и Мирослав Радуљица су већ на самом старту показали да им се игра, те су углавном они поентирали, али и доносили доста тога доброг дефанзивно.

Србија је послије 1/4 имала велику предност и није изгледало као да гости могу ишта да ураде како би зауставили наше момке, али ипак тако није било.

Већ у другој четвртини Грци су показали да нису у Београду дошли рекреативно, иако су већ пласирани на Мундобаскет. Добро су играли, смањили број грешака и решили овај дио игре у своју корист, те на одмор отишли са једноцифреним заостатком.

У трећој деоници криза Србије била је још већа, барем на њеном почетку. Хелени су играли добро, али је прије свега вицешампион света био индиспониран, из неког разлога.

Грчка је наставила да хвата прикључак и у једном тренутку дошла и до -3, али ја тада успјела само да разљути “орлове”. Србије је убацила у већу брзину и за неких пет минута направила серију 18:2, уједно и 10:0, те на крају треће дионице имала чак +19.

Србија је мирном игром и сталоженим нападима наставила да чува предност, да би Грци поново припретили средином треће четвртине. Ипак, добра игра гостију није могла ништа друго да уради сем да предност наших смањи на неких 15 поена разлике.

У посљедњем кварталу виђено је неколико елегантних потеза Срба – Лазић је имао секвенцу у којој је имао добру рампу и погођену тројку за 30 секунди, те су Мицић и Милосављевић су одрадили лијеп алеј-уп.

На крају утакмице је свој деби уписао и Никола Јовановић, чијим поенима је закључен меч у хали “Александар Николић”.

Овом побједом, два кола прије краја, Србија и даље није званично квалификована за Свјетско првенство у Кини, али је дошла јако близу тог успјеха и прилике да одбрани финале из 2014. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана