Кошаркаши Партизана Ђоко Шалић и Вања Маринковић за Глас Српске: Говор капитена све покренуо

Иван Драгичевић
Кошаркаши Партизана Ђоко Шалић и Вања Маринковић за Глас Српске: Говор капитена све покренуо

Ниш - Најбољом утакмицом сезоне Партизан је дошао до трофеја Купа Радивоја Кораћа, првог послије шест година, тако што је у нишком финалу савладао највећег ривала Црвену звезду резултатом 81:75.

Фуриозним почетком утакмице и карактерним одбијањем Звездиних напада, "црно-бијели" су дошли до "Жућкове левице". Ово је први тренерски трофеј за Ненада Чанка, који је игром случаја и лани водио екипу на завршном турниру Купа. Када је било најпотребније врхунску партију пружио је Најџел Вилијамс Гос који је са 23 поена и седам асистенција заслужио МВП признање. Своју ролу имао је Сокочанин Ђоко Шалић, довољно добру за нови трофеј са Партизаном пошто је у првом мандату већ осјетио радост освајања.

- Предобра ноћ у Нишу, осјећај је феноменалан. Дуго смо сви заједно чекали на трофеј и сада се лакше дише. Поготово што смо до сада имали лошу сезону, остаје жал за АБА лигом, јер смо се напунили самопоуздањем и ко зна шта би се десило до краја. Идемо да освојимо првенство, али прво нас очекује славље - рекао је Шалић.

Капитен Новица Величковић истински је лидер Партизана, видљиво је то на паркету, а Шалић је за "Глас Српске" потврдио приче о мотивационом говору искусног крилног центра.

- Не могу тачно да се сјетим свега што је рекао, али је то био филмски говор. Напалио нас је и у комбинацији са мотивом због финала и претходно изгубљених дербија произашло је фуриозно отварање утакмице и побједа. Одиграли смо сјајно, одбрана је била на врхунском нивоу и тај пад што се десио успјели смо исконтролисати. Атмосфера у "Чаиру" била је посебна, навијачи су нас све вријеме носили. Љепше је играти када су у дворани навијачи оба клуба, направи се боља атмосфера. Губили смо глупо неке утакмице током сезоне када смо имали велику предност, сада нам се вратило за све претходно пропуштено - рекао је Шалић.

Пресрећан због великог успјеха био је млади шутер са великим стажом у Партизану Вања Маринковић.

- Знамо у каквом је стању клуб тако да је ово баш велики пресек. Све је у магли, ово је у првом плану. Многима је ово први трофеј, видели смо да можемо и идемо даље. Новица има велики утицај на нас, дуго је у овоме и њему је Партизан живот. Зна како да нас напали и прави је газда на терену. Зна да критикује, похвали и повуче. Изузетно је значајан за тим и младе играче - додао је Маринковић.

Управо су Величковић и Гос цијеле сезоне најбољи играчи "црно-бијелих", па су и у овом финалу имали највећу минутажу, по 34 минута. Што се тиче Црвене звезде, безидејност у нападу усљед лошег шута за три поена утицала је на коначан резултат. Није било расположеног појединца да повуче саиграче, заказали су главни стријелци Тејлор Рочести и Џејмс Фелдин па је Душан Алимпијевић изгубио први трофеј у дебитантској сезони на клупи Звезде.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана