Катарина Крпеж-Шлезак, рукометашица Србије за “Глас Српске”: Сан о полуфиналу не дјелује нереално

Никола Лучић
Катарина Крпеж-Шлезак, рукометашица Србије за “Глас Српске”: Сан о полуфиналу не дјелује нереално

Нант - Први противник рукометашица Србије у другој фази такмичења на Европском првенству у Француској у суботу биће Русија, након што су изабранице Љубомира Обрадовића у посљедњој утакмици прве рунде пружиле једну од најбољих утакмица у претходних неколико година савладавши Данску (30:25).

Српкиње су тако пренијеле два бода у другу фазу, а једна од најзаслужнијих за велику побједу, са осам постигнутих голова, била је Катарина Крпеж-Шлезак. Она је у разговору за “Глас Српске” рекла да су сада све мисли усмјерене ка мечу са Рускињама, послије којих ће Србија играти против Црне Горе 10. децембра и Француске два дана касније. 

- У другој фази неће бити нимало лако, укрштамо се са одличним екипама, али знамо колико можемо и свесни смо својих могућности. Наравно, свима је велика жеља полуфинале, тај сан више није нереалан, али идемо корак по корак. Ако будемо на нивоу као против Данске, верујем да можемо далеко - рекла је љеворука дјевојка која је до сада без грешке изводила седмерце - 16/16.

У случају да побиједи на отварању другог круга, Србија би се знатно примакла уласку међу четири најбоље селекције.

- Биће тешко, кључ ће бити одбрана и борбеност као и до сада. Највећа опасност нам прети од Дарије Дмитријеве и Ане Вјахиреве. Оне су одличне играчице, међутим, нису једине. Рускиње су на свим позицијама добро попуњене, тако да морамо бити спремне на све. Најбитније је да се најбоље спремимо за меч јер смо против Данске доказале да можемо играти са свима - рекла је Крпеж-Шлезак.

Као да је пораз од Шведске у другом колу разбјеснио Српкиње, које су сав бијес искалиле на другој скандинавској екипи из прве фазе. Све је савршено дјеловало у игри, од чврсте одбране до разноврсних рјешења у нападу.  

- Иако нисмо одиграле много мечева на овом нивоу, знам да можемо овако да играмо у континуитету. Знале смо где смо грешиле у претходном мечу против Шведске, сада смо све то исправиле. Показале смо да смо права екипа, све до једне биле смо одличне, успеле смо да победимо и освојимо два бода. Сада имамо довољно времена да се припремимо за наредне мечеве - закључила је Крпеж-Шлезак.

По двије првопласиране репрезентације из новоформираних групе 1 и групе 2 играће у полуфиналу, док ће трећепласиране екипе из обје групе играти за освајање петог мјеста на турниру.

Група 1

1. Русија     2        2        0        0        50:46 4

2. Србија    2        1        0        1        51:47 2

3. Француска       2        1        0        1        48:46 2

4. Шведска 2        1        0        1        51:51 2

5. Данска    2        1        0        1        55:59 2

6. Црна Гора       2        0        0        2        43:49 0

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана