Juniorke Srbije izbačene iz kvalifikacija

Srna
Juniorke Srbije izbačene iz kvalifikacija

Beograd - Evropska rukometna federacija /EHF/ suspendovala je Rukometni savez Srbije i izbacila juniorke iz kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, nakon što je Vlada Srbije zabranila organizaciju utakmice između reprezentacija Srbije i samoproglašenog Kosova u Kovilovu.

U zvaničnom saopštenju EHF-a navedeno je da je srpska reprezentacija isključena iz daljeg takmičenja, dok će se mečevi između ostalih ekipa u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Đeru /Norveške, Slovačke i samoproglašenog Kosova/ igrati u istim terminima.

"Zbog okolnosti zbog kojih je meč odgođen i nemogućnosti Srbije da igra utakmicu, EHF je odlučio da srpski nacionalni tim isključi iz daljeg učešća u kvalifikacijama", navedeno je u saopštenju EHF.

Odluku o odgađanju susreta donio je ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović, pošto se konsultovao sa Ministarstvom sporta i o tome je obavijestio premijera Srbije Anu Brnabić i predsjednika Aleksandra Vučića.

Stefanović je rekao da bi meč /koji je trebao biti odigran bez nacionalnih obilježja dvije reprezentacije/ "mogao da bude bezbedno organizovan, ali uz cenu".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana