Ivica Iliev, sportski direktor Partizanaa za „Glas Srpske“: Spektakl dolazi poslije Plzenja

Ivan Dragičević
Ivica Iliev, sportski direktor Partizanaa za „Glas Srpske“: Spektakl dolazi poslije Plzenja

Beograd - Partizan će u šesnaestini finala Lige Evrope igrati protiv Viktorije Plzenj i može se reći da su u Humskoj 1 veoma zadovoljni razvojem žrijeba.

Sportski direktor „crno-bijelih“ Ivica Iliev za „Glas Srpske“ je potvrdio da mu se želja ispunila.

- Ima zadovoljstva, ali nikako ne omalovažavam. Presrećan sam što smo u ovako odabranom društvu, na žrijebu je bilo malo klubova iz istočne Evrope i možemo reći da smo lideri regiona. Ovo je zlatna godina za srpski fudbal, dva kluba su prezimila u Evropi, a reprezentacija je na Mundijalu. Plzenj je šampion Češke, ozbiljne lige sa nekoliko jakih klubova. Konstantno igraju na međunarodnoj sceni, ali imamo realne šanse za prolaz - rekao je Iliev.

Dio javnosti priželjkivao je nekog atraktivnijeg rivala, ali tvorac ovog Partizana drugačije posmatra situaciju.

- Moramo da promenimo način razmišljanja. Ljudi gledaju na ove utakmice kao na poslednje u Evropi. Ja to gledam drugačije, želim da prođemo dalje pa kada doguramo daleko priuštićemo navijačima spektakl sa najvećim klubovima. Moramo da se takmičimo i verujemo, obećali smo ovaj rezultat i sada želimo još. Kada sam dolazio postavio sam cilj da napravim evropski konkurentan Partizan i na dobrom smo putu. Teško je ljudima da razmišljaju ovako kad su godinama naučili drugačije - rekao je Iliev.

Mnogi analiziraju igru „crno-bijelih“, potencira se da šampion igra loše, a prošao je grupnu fazu Lige Evrope pa je to malo kontradiktorno.

- Partizan igra dobro, bili smo bolji i u Kijevu, promašili nekoliko prilika, a onda je naša odbrana spustila gard. Prvi dio u prvenstvu nije bio dobar, imali smo pehove da protiv Vojvodine igramo po snegu, a sa Napretkom u nemogućim uslovima, ali smo i tim susretima dominirali - dodao je Iliev.

Već sutra je na programu „vječiti“ derbi o kojem se veoma malo priča zbog evropskih aktuelnosti.

- To je pokazatelj da je Evropa najbitnija. Nikada u istoriji dva naša kluba nisu prezimila u Evropi i valjda je to pokazatelj da nije sve tako loše u srpskom fudbalu. Sami pravimo lošu sliku o sebi, a verujte da nas drugi ne gledaju tako. Imamo ogroman pritisak da dobijemo derbi da bismo smanjili zaostatak na tabeli - kazao je sportski direktor Partizana.

Početak sezone bio je turbulentan, ekipa je ostala bez glavnih igrača kao i bez trenera Marka Nikolića koji je napravio zaokret.

- Otišli su nam momci koji su dali preko 50 golova, Leonardo je najbolji igrač naše lige u poslednjih 25 godina. Nije lako oporaviti se od toga, a momci koji su stizali, dolazili su pred početak sezone. Imamo spisak igrača za zimski prelazni rok i gledaćemo da se pojačamo. Neću govoriti o imenima, ali kao što znate aktuelan je Radosav Petrović. Njegov dolazak nije realan, ali ćemo dati sve od sebe, jer je moja velika želja. Još nerealnija priča je sa Aleksandrom Mitrovićem i Lazarom Markovićem - dodao je Iliev.

Igre Sejdube Sume nisu nikoga zadovoljile, od njega se očekuje mnogo više kada se uzme u obzir na koji je način došao, a status Evertona Luiza posebno zanima javnost.

  • Suma nije prošao pripreme, pokazao je na momente da ima kvalitet i njegov potencijal nije sporan. Neke druge stvari su u pitanju i nadam se da će posle priprema sve biti u redu. Naša želja da zadržimo Evertona je jasna, spremni smo da sa novim ugovorom idemo iznad svojih mogućnosti. Problem je druga strana i želje njegove žene i menadžera. Ima ugovor još šest meseci, sigurno će ostati do leta pa se možda desi Žuka scenario kako kada je otišao po isteku ugovora u Deportivo - zaključio je Iliev.

Ostali parovi

Borusija D. - Atalanta, Nica - Lokomotiva M., Kopenhagen - Atletiko M., Atletik B. - Spartak M., AEK - Dinamo K., Seltik - Zenit, Napoli - Lajpcig, Lion - Viljareal, Steaua - Lacio, Salcburg - Real S., Ludogorec - Milan, Astana - Sporting, Ostersund - Arsenal, Marsej - Braga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana