Igor Milanović, legendarni vaterpolista: Bez problema dobijamo Špance

Dušan Repija
Igor Milanović, legendarni vaterpolista: Bez problema dobijamo Špance

Ne vidim način da nas Španija iznenadi u finalu. Oni jesu dobra reprezentacija, uz to i domaćin Evropskog prvenstva, ali mi smo, jednostavno, kvalitetniji i bolji.

Rekao je ovo za “Glas Srpske” proslavljeni vaterpolista Igor Milanović, koji nema dilemu u vezi s tim da će se Srbija četvrti put zaredom popeti na krov Evrope.

- Odigrali smo odlično polufinale protiv Hrvata. Dobro smo odreagovali, odnosno nismo reagovali na njihove provokacije. Selektor Dejan Savić ih je fenomenalno pripremio za sve zamke i mislim da nam posle takve utakmice Španci ne mogu zapretiti. Naravno, uz pretpostavku da sve bude prirodno i normalno - rekao je Milanović.

GLAS: Utakmica protiv Hrvatske bila je vrlo gruba, a posebno se izdvojio udarac krošeom Lorena Fatovića koji je završio na bradi Filipa Filipovića.

MILANOVIĆ: Ceo život sam u vaterpolu, ali nikada nisam video ništa brutalnije. Dešava nam se svima da ponekad izgubimo živce u žaru borbe, ali ono je bilo neverovatno. Ne znam kako sudije nisu videle udarac šakom. Strašno.

GLAS: Hrvati se žale da su sudije “navlačile” na stranu Srbije. Kako ste vi vidjeli meč?

MILANOVIĆ: Video sam da oni nas udaraju. Postavio bih kontrapitanje - da li sudije mogu da postignu gol umesto vas kada imate igrača više? Da su više trenirali taj segment igre, možda bi imali bolje šanse. To je ključ njihovog poraza, a ne sudije i oni to dobro znaju.

GLAS: Koliko ovako iscrpljujuća borba može da se odrazi na finale, odnosno da li se igrači mogu oporaviti za nepuna dva dana?

MILANOVIĆ: Selektor ima bolji uvid u to, ali isto kako je bilo teško nama, tako je i Špancima. Za finale nije potrebna dodatna motivacija, a iz ličnog iskustva znam da za zlato izvučete snagu iz tela i koju nemate.

GLAS: Nedavno ste sjeli na klupu Valjeva. S obzirom na to da je to mladi klub, da li znači da ćete stvarati nove Filipoviće, Prlainoviće...?

MILANOVIĆ: Ne mislim da trener stvara igrače. Igrač se rađa, a mi treneri samo ih usmeravamo i oblikujemo. Na našu sreću, kod nas se rađa više talenata nego drugde, tako da će biti novih vaterpolo zvezda ne samo u Valjevu, nego u celoj Srbiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana