Игор Додик предсједник АБА лиге

Агенције
Игор Додик предсједник АБА лиге

Генерални менаџер Игокее Игор Додик именован је за новог предсједника АБА лиге.

Додик је једногласно изабран на сједници која је одржана у Београду.

Скупштина регионалне кошаркашке АБА лиге одржана је данас у Београду, а општи закључак после састанка у "Краун плази" је да је минула сезона била успешна и да је представљала прекретницу у развоју регионалне кошарке.

"Прва лига је по свим аспектима отишла корак напред, што је уз премијерна издања Друге лиге, јуниорских турнира и Суперкупа, омогућило стварање идеалног амбијента за развој и промоцију кошарке. У прилог томе говори раст посјете у дворанама на мечевима Прве лига за чак 24,5 одсто у односу на сезону 2016/17, као и знатно већу посјету корисника на официјалним сајтовима и свим друштвеним мрежама", наводи се у саопштењу.

Како се истиче, по свим показатељима АБА лига ј.т.д. је у протеклој сезони, са четири такмичења под својим окриљем, учврстила позицију основног покретача развоја кошарке у региону.

То је закључак усвојених извјештаја директора Крешимира Новосела и спортског директора Жарка Чабаркапе,који су једногласно добили нови мандат за сезону 2018/19.

Сходно оснивачком акту и ротацији на основу абецедног реда, на Скупштини АБА лиге ј.т.д. извршене су промјене у Предсједништву. Предсједавање у сезони 2018/19 преузела је Игокеа, односно њен генерални менаџер Игор Додик, док је поред Цибоне и њеног генералног менаџера Домагоја Чавловића, мјесто потпредсједника Предсједништва АБА лиге ј.т.д. припало ФМП-у и њеном предсједнику Предрагу Милојевићу.

Сезона 2018/19 почиње 29.9.2018. године, апретходно ће се у Лакташима одиграти други Суперкуп на којем ће сем домаћина учествовати седам најбоље пласираних екипа из сезоне 2017/18: Будућност Црвена звезда, Цедевита, Морнар, Партизан, Задар и Олимпија.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана