Hrvatska u 93. minuti savladala Španiju na Maksimiru i ostala u utrci za trofej Lige nacija

klix.ba
Hrvatska u 93. minuti savladala Španiju na Maksimiru i ostala u utrci za trofej Lige nacija

Hrvatska je savladala Španiju u uzbudljivom meču na Maksimiru rezultatom 3:2 u petom kolu grupe A4 Lige nacija.

Prva je na utakmici zaprijetila selekcija Hrvatske. Ivan Perišić je nakon sjajnog solo prodora šutirao, ali je pogodio samo stativu.


Perišić je ponovo bio u šansi u 14. minuti kada je izašao sam na Davida De Geu, ali je lopta nakon njegovog udarca završila pored gola.

Španci su potom preuzeli terensku inicijativu, a kada su uspostavili totalnu dominaciju prepoznatljivom igrom kratkih pasova stigli su i opasno zaprijetiti u prvoj minuti sudijske nadoknade kada je Isko šutirao pod samu prečku, a Lovre Kalinić sjajnom paradom spašava svoju mrežu.

Hrvatska je povela u 54. minuti. Perišić je sjajno uposlio Andreja Kramarića koji matira De Geu, ali samo dvije minute kasnije uzvratili su gosti kada je Isko bio asistent, a Dani Cebalos egzekutor za 1:1.

Ivan Rakitić je bio u velikoj šansu nakon sat vremena igre, ali je bio neprecizan iz veoma dobre pozicije. Samo nekoliko minuta kasnije uzdrmao se i okvir gola domaće ekipe kada je Iago Aspas pogodio prečku

Taj promašaj je kažnjen u 69. minuti kada se ponovo radovala domaća publika na Maksimiru. Luka Modić je obavio najveći dio posla i dodao Tinu Jedvaju kojem nije bilo teško poslati loptu glavom u gol za 2:1.

Hrvatska je mogla i povećati prednost u 72. minuti, no De Gea je odlično odbranio udarac Ante Rebića.

U 75. minuti Kalinić je bio na visini zadatka nakon Susovog udarca, no samo tri minute kasnije morao je po loptu u svoju mrežu. Vrsaljko je igrao rukom u svom kaznenom prostoru, a Sergio Ramos je bio siguran izvođač penala za 2:2.

Kada su svi mislili da će susret biti završen podjelom bodova, u 90+3. minuti Jedvaj je postigao svoj drugi pogodak na meču i na taj način odveo Hrvatsku do pobjede.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana