Хрватска послала нови захтјев за изручење Здравка Мамића

Срна
Хрватска послала нови захтјев за изручење Здравка Мамића

Сарајево - Хрватска је послала БиХ нови захтјев за изручење некадашњег предсједника Фудбалског клуба “Динамо” Здравка Мамића, рекао је министар правде у Савјету министара у техничком мандату Јосип Грубеша.

“Министарство правде БиХ запримило је данас документацију у вези са случајем Мамић која је упућена из Хрватске”, рекао је Грубеша за Н1.

Захтјев, који је потписао министар правосуђа Дражен Бошњаковић, упућен је након што је Жупанијски суд у Осијеку подигао оптужницу којом се Мамић, као и његови сарадници, терети за око 200 милиона куна /око 25 милиона евра/ финансијских малверзација у “Динаму”.

О изручењу Мамића требао би поновно одлучивати Суд БиХ након што су му прије неколико дана одузели путне исправе и забранили излазак из земље.

Мамић је првостепеном пресудом Жупанијског суда у Осијеку осуђен на шест и по година затвора, након чега је дошао у БиХ. С обзиром на то да посједује и држављанство БиХ, он није изручен земљи која га потражује.

Вијеће Апелационог одјељења Суда БиХ у јулу прошле године одлучило је да Мамић неће бити изручен Хрватској према потјерници Жупанијског суда у Осијеку.

Мамић, који се налази у Међугорју, раније је изјавио да се неће вратити у Хрватску.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана