Грег Поповић, Легендарни НБА тренер: Србија непресушан извор кошаркаша

Агенције
Грег Поповић, Легендарни НБА тренер: Србија непресушан извор кошаркаша

Београд - Прослављени НБА тренер Грег Поповић, који ових дана борави у Београду као гост кампа “Кошарка без граница” нагласио је да бивша Југославија, а посебно Србија не треба да се брине за будућност овог спорта.

Поповић је познат као тренер који има велико повјерење у кошаркаше ван САД, посебно из Европе, па их је често и много у Сан Антонио Спарсима.

- Од осамдесетих када сам дошао у Келн да гледам Европско првенство, могао сам да видим да би многи страни играчи требало да буду у НБА. Сада бивша Југославија има много играча који су тамо и то ће се наставити. Нова група играча из Србије је фантастична. Много су побјеђивали у млађим категоријама. Биће их још много у НБА то је сигурно. Кошарка је међународни спорт, давно су амерички тренери ишли по свијету и држали кампове. Сада је широм свијета много добрих тренера и играча. Има много тренера и играча ван САД који лако могу бити у НБА. Нема само једна земља монопол у кошарци, цијели свијет ужива у њој. То је диван спорт за све - нагласио је Поповић.

Тренер Сан Антонио Спарса поријеклом је Србин и није први пут у Србији.

- Увијек уживам да се вратим, имам много пријатеља међу тренерима и бившим играчима. Кад год имам прилику да дођем, искористим је. Провео сам вече са тренером Душаном Ивковићем, то је дивно искуство. Увијек сам узбуђен кад дођем овдје, а волим и храну и вино - наставио је Поповић.

Камп “Кошарка без границе” окупља бројне кошаркашке звијезде, како играче тако и тренере, који раде са младима.

- Оваква врста кампа је велика шанса, јер бивши играчи и многи тренери су овдје да помогну овим клинцима. Да схвате не само кошарку, већ шта чини тим. Како треба играти несебично, бити добар саиграч, како треба развијати вјештине. Биће ово неколико добрих дана за њих - рекао је Поповић.

Предстојеће сезоне очекује се жестока борба на Западу за пласман у финале НБА лиге.

- Запад је ратно поље посљедњих десетак година. Имамо Голден Стејт који је бољи од свих осталих и сви покушавају да их достигну. Стив Кер ради фантастичан посао и они ће опет бити тим који сви желе да побиједе. Лејкерси ће напредовати. Сваки тим са Леброном Џејмсом постане бољи - додао је Поповић, који није желио да прича о одласку Каваја Ленарда из Сан Антонио Спарса.

Гости

Осим Грега Поповића гости кампа “Кошарка без граница”, који се у Европи организује по 17. пут, ове године у Београду су Владе Дивац, Предраг Стојаковић, Никола Јокић, Александар Павловић и Жарко Паспаљ. У наредна три дна у престоници Србије боравиће и Далибор Багарић, Радослав Нестеровић, Драган Тарлаћ, Гордан Гиричек, Дино Рађа, Владимир Радмановић, Бено Удрих, те НБА играчи Гети Херис и Френк Камински трећи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана