Филип Стојковић, капитен фудбалера Црвене звезде, за “Глас Српске”:Лига шампиона једино у мислима

Милан Зубовић
Филип Стојковић, капитен фудбалера Црвене звезде, за “Глас Српске”:Лига шампиона једино у мислима

Београд - Послије двије године фудбалери Црвене звезде кренуће у напад на групну фазу Лиге шампиона.

Први испит на том путу имаће против Спартакса из Јурмале, предграђа Риге, сутра од 18 часова у гостима. Прије двије године “црвено-бијели” су стали у трећем колу квалификација када је Лудогорец био бољи у двомечу, а сутрашњи меч Београђанима долази након непуна два мјесеца од када су одиграли посљедњу такмичарску утакмицу.

- Било је довољно времена да се одморимо. Имао сам обавеза у репрезентацији, па сам имао мало мање слободних дана, али то сада није битно и све заборављамо те се окрећемо овом сусрету. Мало смо уморни од припрема, мада ће све то проћи када изађемо на терен - изјавио је капитен Црвене звезде Филип Стојковић за “Глас Српске”.

Према његовим ријечима, Звезда не бјежи од улоге фаворита.

- Наша очекивања су јасна, а то је да прођемо даље и у потпуности прихватамо улогу фаворита. Одлично смо се спремили, проучавамо њихову игру и верујем да ћемо испунити све задатке које шеф (тренер Владан Милојевић) постави пред нас - рекао је Стојковић.

Иза шампиона Србије је сезона за памћење у којој су стигли до шеснаестине финала Лиге Европе, а такмичење су започели у првом колу квалификација. То је мало подигло апетите управи и армији навијача, док капитен спушта лопту на земљу.

- Тачно је да су сада амбиције мало веће него прошле сезоне, на шта су нас обавезали добри резултати које смо постигли, али нема никаквог посебног притиска. Амбиције су да уђемо у Лигу шампиона и коначно остваримо циљ који су сањале многе генерације пре нас. Једва чекамо да крену утакмице и да “Маракана” поново буде пуна - истакао је Стојковић.

До групне фазе Лиге шампиона Звезда мора проћи четири кола квалификација. Уколико прођу прво коло, у другом ће одмјерити снаге са кипарским Апоелом, а поражени тим из тог меча наставиће такмичење у квалификацијама за Лигу Европе, а поражени тимови из трећег кола иду директно у друго по јачини европско такмичење.

- Наш циљ је да нападнемо Лигу шампиона и само смо фокусирани на то. Ако не успемо у томе, Лига Европе била би утеха, али не размишљамо о њој - казао је Стојковић.

Окосница прошлосезонске екипе остала је на окупу, а отишли су Доналд Мичел, Дамијан ле Талек, Абрахам Фримпонг, Лука Аџић, Урош Рачић, Лука Илић, Дамир Кахриман, док је Душан Анђелковић завршио каријеру. На “Маракану” су стигли Дејан Мелег, Душан Јованчић, Зоран Поповић, Лоренцо Ебисилио, Никола Стојиљковић, Милан Јевтовић, Милош Дегенек и Рашид Сумаила.

- Увек се пред почетак сезоне постави питање да ли је нови тим јачи од претходног, а то ћемо да видимо на терену, који је једино мерило. Добар је био онај тим, али је и овај. Појачања су одлична за сада и треба да дају свој максимум да би све било како треба. Момци који су стигли велики су звездаши, као што смо и ми остали, што је веома битно јер знаш да ће се борити за свој тим - нагласио је Стојковић.

Друго коло

Реванш меч са Спартаксом на распореду је 18. јула на стадиону “Рајко Митић”. Уколико Звезда прође, прву утакмицу другог кола с Апоелом играће 24. или 25. јула пред својим навијачима, а реванш би био за седам дана на Кипру.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана