Džejms Palota, predsjednik Rome: Želim 22 Kolarova u timu

Agencije
Džejms Palota, predsjednik Rome: Želim 22 Kolarova u timu

Rim - Iako se u Romi nalazi godinu i po srpski fudbaler Aleksandar Kolarov na udaru je navijača rimskog kluba koji postavljaju sve više pogrdnih transparenata na njegov račun, međutim, predsjednik "vučice" Džejms Palota stao je u odbranu iskusnog igrača.

On je rekao kako bi volio da u timu ima 22  fudbalera poput kapitena Srbije kojeg su navijači, uprkos dobroj partiji, vrijeđali i na utakmici protiv Porta u osmini finala Lige šampiona u utorak (2:1) i na tribinama je bio transparent na kojem je pisalo bastardo (kopile). "Ultrasi" još nisu zaboravili riječi Kolarova "da navijači ne razumiju najbolje fudbal" i to što se raspravljao sa njima poslije katastrofalnog poraza od Fjorentine u Kupu Italije sa 7:1.

- Nema sumnje da je Kolarov apsolutni profesionalac. Svaki dan prvi dolazi na trening, a odlazi među posljednjima. Čvrst je momak, ne voli društvene mreže, ne pije, samo trenira jako i naporno. Zna ponekad da napravi grešku, kao i svi mi. Nadam se da će navijači shvatiti da fudbalere kao što je Aleksandar želiš da imaš u timu - rekao je Palota, i pozvao fanove da pruže podršku Kolarovu.

U odbranu Kolarova ranije je stao i kapiten Danijele de Rosi, koji je nakon debakla u Kupu rekao da mu je Kolarov poput brata, i poručio da će biti najsrećniji kada se trzavice primire.

- Navijači moraju da mu vjeruju. Možda nije Rimljanin i ne ljubi naše boje od početka, ali je jedan od najboljih profesionalaca koje znam - rekao je tada De Rosi.

Međutim nisu samo problemi na relaciji navijači - Kolarov jedini razlog za brigu u Romi. Palota je izrazio nezadovoljstvo rezultatima ekipe Euzebija di Frančeska ove sezone, jer se Roma trenutno nalazi na šestoj poziciji u Seriji A, i igra po principu toplo-hladno.

 - Iskreno, nisam uopšte zadovoljan. Mislim da moramo da budemo drugi ili treći u Seriji A, kada se sve pogleda. Mnogo bodova smo ispustili u finišu utakmica, što je za mene frustrirajuće. Ipak, razumijem da je naša liga najteža u Evropi, i vjerujem da ćemo završiti među četiri najbolja tima -  zaključio je Palota.

 

Bolonja

Nakon pobjede protiv Porta i minimalne prednosti pred revanš u Portugaliji, fudbalere Rome u nedjelju očekuje duel protiv Bolonje (20.30), koju sa klupe predvodi Siniša Mihajlović. S obzirom na to da su gostima neophodni bodovi, kao i da su prije dva kola pobijedili Inter, "vučica" neće imati nimalo lak zadatak, a u slučaju neuspjeha Di Frančeskova pozicija na klupi biće veoma uzdrmana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana