Џејмс Палота, предсједник Роме: Желим 22 Коларова у тиму

Агенције
Џејмс Палота, предсједник Роме: Желим 22 Коларова у тиму

Рим - Иако се у Роми налази годину и по српски фудбалер Александар Коларов на удару је навијача римског клуба који постављају све више погрдних транспарената на његов рачун, међутим, предсједник "вучице" Џејмс Палота стао је у одбрану искусног играча.

Он је рекао како би волио да у тиму има 22  фудбалера попут капитена Србије којег су навијачи, упркос доброј партији, вријеђали и на утакмици против Порта у осмини финала Лиге шампиона у уторак (2:1) и на трибинама је био транспарент на којем је писало бастардо (копиле). "Ултраси" још нису заборавили ријечи Коларова "да навијачи не разумију најбоље фудбал" и то што се расправљао са њима послије катастрофалног пораза од Фјорентине у Купу Италије са 7:1.

- Нема сумње да је Коларов апсолутни професионалац. Сваки дан први долази на тренинг, а одлази међу посљедњима. Чврст је момак, не воли друштвене мреже, не пије, само тренира јако и напорно. Зна понекад да направи грешку, као и сви ми. Надам се да ће навијачи схватити да фудбалере као што је Александар желиш да имаш у тиму - рекао је Палота, и позвао фанове да пруже подршку Коларову.

У одбрану Коларова раније је стао и капитен Данијеле де Роси, који је након дебакла у Купу рекао да му је Коларов попут брата, и поручио да ће бити најсрећнији када се трзавице примире.

- Навијачи морају да му вјерују. Можда није Римљанин и не љуби наше боје од почетка, али је један од најбољих професионалаца које знам - рекао је тада Де Роси.

Међутим нису само проблеми на релацији навијачи - Коларов једини разлог за бригу у Роми. Палота је изразио незадовољство резултатима екипе Еузебија ди Франческа ове сезоне, јер се Рома тренутно налази на шестој позицији у Серији А, и игра по принципу топло-хладно.

 - Искрено, нисам уопште задовољан. Мислим да морамо да будемо други или трећи у Серији А, када се све погледа. Много бодова смо испустили у финишу утакмица, што је за мене фрустрирајуће. Ипак, разумијем да је наша лига најтежа у Европи, и вјерујем да ћемо завршити међу четири најбоља тима -  закључио је Палота.

 

Болоња

Након побједе против Порта и минималне предности пред реванш у Португалији, фудбалере Роме у недјељу очекује дуел против Болоње (20.30), коју са клупе предводи Синиша Михајловић. С обзиром на то да су гостима неопходни бодови, као и да су прије два кола побиједили Интер, "вучица" неће имати нимало лак задатак, а у случају неуспјеха Ди Франческова позиција на клупи биће веома уздрмана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана