Đorđe Gagić, košarkaš Partizana za “Glas Srpske”: Novica i ja ne damo momcima da polete

Nikola Lučić
Đorđe Gagić, košarkaš Partizana za “Glas Srpske”: Novica i ja ne damo momcima da polete

Beograd - Jedan od najiskusnijih igrača Partizana Đorđe Gagić ponosan je na svoju ekipu nakon pobjede u finalu Kupa Radivoja Koraća protiv Crvene zvezde.

Umoran, ali vrlo zadovoljan, Gagić se za “Glas Srpske” poslije (ne)prespavane noći prisjetio sekvenci iz Niša, navodeći da je pobjedu donijela timska igra.

- Iako je bilo dosta oscilacija, na kraju smo uspeli da budemo prisebni i ostvarimo cilj. Veliki rezultat je što smo uspeli da odbranimo trofej. Uzeli smo jedan pehar, od tri koliko još imamo u opticaju. Idemo korak po korak, okrećemo se ka sledećem cilju, a to je meč protiv Zvezde u ABA ligi, u kojem će oni biti domaćini - poručio je Gagić.

Srpski reprezentativac dao je osam poena u finalu kupa i u tandemu sa Džokom Lendejlom, koji je postigao 18, u potpunosti nadigrao Zvezdin centarski tandem Dušan Ristić - Majk Cirbes. Najviši igrači “crveno-bijelih” ukupno su skupili osam poena i bili skoro nebitan faktor finala, jer je Zvezda većinu napada završavala šutem za tri poena. Nakon poraza, rukovodstvo kluba sa Malog Kalemegdana izrazilo je veliko nezadovoljstvo suđenjem, jer smatraju da nije bilo faula na Lendejlu u posljednjem napadu, ali i da je Aleks Renfro napravio faul u napadu dvadesetak sekundi ranije.

- Nekoliko puta gledali smo snimak i svima je jasno da je Bili Beron faulirao Džoka. Jedna od najbitnijih stvari je da moraš da prihvatiš stvari onakve kakve jesu, a ne da bespotrebno forsiraš drugu priču - naglasio je Gagić.

Sa “Žućkovom levicom” u vitrinama i mnogo samopouzdanja “crno-bijeli” ulaze u završni dio sezone. Iako su pokazali da su skoro istopili razliku u kvalitetu u odnosu na Crvenu zvezdu i Budućnost, koju su savladali prije turnira u Nišu, centar “crno-bijelih” čvrsto stoji na zemlji.

- Ne volim da donosim rane zaključke, naravno da imamo motive i želje, ali idemo postepeno. Fokusirani smo na najbliže obaveze. Ne bismo hteli da ovaj trofej stvori preteranu euforiju, moramo da budemo prizemni i da radimo jer smo mlada ekipa koja mnogo uči. Tu smo Novica i ja, kao dva iskusna igrača, igrali smo te utakmice za trofej i znamo kako da se ponašamo u ovakvim situacijama - izjavio je Gagić.

Prije dolaska Andree Trinkijerija Partizan je bio u seriji loših rezultata, ali je tri mjeseca krasnije naporan rad i konstantni napredak izašao na vidjelo.

- Dolazak Andree pokrenuo je mnoge stvari. Vratio nam je energiju i samopouzdanje koje smo izgubili. Svaki segment igre pripremamo posebno i najbitnije je da budemo koncentrisani i slušamo njegove savete. Da bismo ispoštovali njegove zamisli potrebno je da budemo maksimalno posvećeni i za sada nam to polazi za rukom - zaključio je Gagić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana