Ђорђе Гагић, кошаркаш Партизана за “Глас Српске”: Новица и ја не дамо момцима да полете

Никола Лучић
Ђорђе Гагић, кошаркаш Партизана за “Глас Српске”: Новица и ја не дамо момцима да полете

Београд - Један од најискуснијих играча Партизана Ђорђе Гагић поносан је на своју екипу након побједе у финалу Купа Радивоја Кораћа против Црвене звезде.

Уморан, али врло задовољан, Гагић се за “Глас Српске” послије (не)преспаване ноћи присјетио секвенци из Ниша, наводећи да је побједу донијела тимска игра.

- Иако је било доста осцилација, на крају смо успели да будемо присебни и остваримо циљ. Велики резултат је што смо успели да одбранимо трофеј. Узели смо један пехар, од три колико још имамо у оптицају. Идемо корак по корак, окрећемо се ка следећем циљу, а то је меч против Звезде у АБА лиги, у којем ће они бити домаћини - поручио је Гагић.

Српски репрезентативац дао је осам поена у финалу купа и у тандему са Џоком Лендејлом, који је постигао 18, у потпуности надиграо Звездин центарски тандем Душан Ристић - Мајк Цирбес. Највиши играчи “црвено-бијелих” укупно су скупили осам поена и били скоро небитан фактор финала, јер је Звезда већину напада завршавала шутем за три поена. Након пораза, руководство клуба са Малог Калемегдана изразило је велико незадовољство суђењем, јер сматрају да није било фаула на Лендејлу у посљедњем нападу, али и да је Алекс Ренфро направио фаул у нападу двадесетак секунди раније.

- Неколико пута гледали смо снимак и свима је јасно да је Били Берон фаулирао Џока. Једна од најбитнијих ствари је да мораш да прихватиш ствари онакве какве јесу, а не да беспотребно форсираш другу причу - нагласио је Гагић.

Са “Жућковом левицом” у витринама и много самопоуздања “црно-бијели” улазе у завршни дио сезоне. Иако су показали да су скоро истопили разлику у квалитету у односу на Црвену звезду и Будућност, коју су савладали прије турнира у Нишу, центар “црно-бијелих” чврсто стоји на земљи.

- Не волим да доносим ране закључке, наравно да имамо мотиве и жеље, али идемо постепено. Фокусирани смо на најближе обавезе. Не бисмо хтели да овај трофеј створи претерану еуфорију, морамо да будемо приземни и да радимо јер смо млада екипа која много учи. Ту смо Новица и ја, као два искусна играча, играли смо те утакмице за трофеј и знамо како да се понашамо у оваквим ситуацијама - изјавио је Гагић.

Прије доласка Андрее Тринкијерија Партизан је био у серији лоших резултата, али је три мјесеца красније напоран рад и константни напредак изашао на видјело.

- Долазак Андрее покренуо је многе ствари. Вратио нам је енергију и самопоуздање које смо изгубили. Сваки сегмент игре припремамо посебно и најбитније је да будемо концентрисани и слушамо његове савете. Да бисмо испоштовали његове замисли потребно је да будемо максимално посвећени и за сада нам то полази за руком - закључио је Гагић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана