Ђоковићева донаторска акција: 90.000 евра за изградњу и опремање вртића у Србији

Anadolija
Ђоковићева донаторска акција: 90.000 евра за изградњу и опремање вртића у Србији

Београд - За програме раног развоја дјеце у Србији у оквиру управо завршене кампање Фондације Новак Ђоковић прикупљено је 10.561.000 динара (око 90.000 евра). Акцији која је трајала од 4. децембра 2018. године придружило се више од 300 појединаца и организација, а на пристигле донације у виједности већој од 5,2 милиона динара, Новак и Јелена Ђоковић додали су исти износ, дуплирајући на тај начин укупну суму.

Најбољи тенисер свијета захвалио се свима који су подржали иницијативу и истакао да ће свака донација сигурно помоћи да се направи разлика у животима малишана.

“Свако дете је јединствено, пуно неоткривених потенцијала и талената, активни учесник заједнице коју чине како вршњаци, тако и ми одрасли. Могућност да нешто изменимо, учинимо свет бољим и пружимо свима једнаке шансе управо је у нашим рукама, а улагањем у рани развој деце, осим што помажемо формирање ових малих људи у исправне личности, улажемо и у будућност читавог друштва”, рекао је Новак Ђоковић и додао:

“Ја сам имао среће да током детињства имам пуну подршку свог окружења, а свестан чињенице да то, нажалост, није ситуација и са другом децом у нашој земљи, увек ћу се враћати овој теми и трудити се да дам свој максимални допринос. Хвала свима који су нам се придружили и помогли фондацији да за децу у Србији направимо бољи амбијент за одрастање.”

Прикупљени новац биће уложен у пројекат Школице живота, односно у отварање и опремање вртића у Шапцу, Житорађи и Инђији, док ће четврта локација ускоро бити позната.

“Према доступним подацима, близу 50 одсто деце узраста од три до пет и по година у Србији није укључено у програме предшколског образовања и васпитања. Како бисмо утицали на ову статистику и свој деци пружили једнаке шансе за игру, дружење, учење и правилан развој, средства прикупљена у овој кампањи усмерићемо управо на решавање овог проблема. Отварањем и опремањем четири вртића, помоћи ћемо чак 200 деце, док ће њихови васпитачи проћи кроз професионално усавршавање како би програме спроводили на најбољи могући начин”, истакла је Маја Кремић, национална директорка Фондације Новак Ђоковић.

Фондација Новак Ђоковић основана је 2007. године као глобална организација која улаже у квалитетно предшколско образовање у Србији, земљи у којој тек свако друго дијете има приступ предшколском образовању. Рад Фондације темељи се на увјерењу да се предшколским образовањем могу промијенити животи дјеце и цијеле заједнице. Фондација то постиже стварањем најквалитетнијих програма и окружења за учење, у којима је до сада прилику да се усавршава имало више од 1.320 васпитача и учитеља, а до сада је реконстуисан или изграђена 41 вртић у Србији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана