Đokovića još boli poraz u Melburnu

Glas Srpske
Đokovića još boli poraz u Melburnu

Toronto - Najomiljeniji turnir Novaka Đokovića, Australijan open, pokvario je južnokorejski tinejdžer Hjeon Čung izbacivši ga u osmini finala u januaru, pa će srpski teniser u prvom kolu mastersa u Torontu sigurno imati motiv više.

Bilo je to veliko iznenađenje u Melburnu i znak da je Đoković daleko od onoga čemu stremi, ali malo manje od osam mjeseci kasnije, uoči njihovog novog duela, stvari su bitno drugačije. Zvijer se ponovo probudila, a srpski teniser osvojio trofej na Vimbldonu, te pokazao da je ponovo onaj stari. Nekadašnji prvi teniser svijeta osvojio je u julu četvrtu grend slem titulu na terenima Ol Ingland kluba, a 13. u karijeri. Od tada je odmarao, uživao sa porodicom i pripremao se za sezonu na betonu na kojoj je u prošlosti imao mnogo uspjeha. U Kanadi je četiri puta podizao pehar, a kaže da su i ostali segmenti turnira na najvišem nivou.

- Imam divne uspomene, kako sa terena, tako i van njega. Organizatori brinu o nama igračima na najlepši mogući način, a teniska publika je izuzetno strastvena. Posle neverovatnog Vimbldona motivisan sam da na najvišem nivou odigram sezonu na betonu. Unapred se radujem svim turnirima koji me očekuju - rekao je Đoković, koji će 11. put učestvovati na Rodžers kupu.

Kako ga prošle godine nije bilo u Kanadi, ima priliku da dobrim rezultatom osvoji mnogo bodova i napravi dodatni korak ka vrhu, jer je trenutno deseti igrač svijeta. Kako Rodžer Federer neće nastupiti, Đoković je postavljen za devetog nosioca, a nalazi se u polovini žrijeba sa drugim nosiocem Aleksandrom Zverevim, što znači da se sa Reafaelom Nadalom može sresti tek u finalu. Zanimljivo, Đoković će u Torontu nastupiti i u konkurenciji dublova sa Kevinom Andersonom, kojeg je pobijedio u finalu Vimbldona. Njihovi rivali u prvom kolu biće Kanađani Denis Šapovalov i Feliks Ože Aliasim.

Sjajan doček

Odličan doček imao je Novak Đoković u Torontu, ali i po izlasku na centralni teren, gdje je trenirao sa Marinom Čilićem. Za razliku od nekih drugih turnira širom svijeta, Đoković je uvijek imao naklonost publike u Kanadi, a dijelom i zbog činjenice da ga sa tribina na svakom meču bodri mnogo srpskih iseljenika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana