Đoković zbog pauze ispada iz prvih 100

Glas Srpske
Đoković zbog pauze ispada iz prvih 100

Bazel - Odluka Novaka Đokovića da lakat oporavlja prirodnim putem očigledno nije bila dobra pa je nakon jednog odigranog turnira morao na operaciju, zbog koje će pauzirati najvjerovatnije do Vimbldona.

Tako bi maltene mogao kompletirati punu godinu bez igranja, ako se izuzme nastup na ovogodišnjem Australijen openu, pošto je upravo nakon prošlog turnira u Londonu krenuo na šestomjesečnu pauzu koja je trajala do početka 2017. Nakon dugog mirovanja i oporavka u Melburnu je stigao do četvrtog kola, gdje je izgubio od Hjeon Džunga, ali se vidjelo da nije 100 odsto zdrav. Zbog toga je u Švajcarskoj operisao problematični desni lakat i moraće ponovo na dužu pauzu. Ovi problemi muče ga posljednje dvije godine, a za to vrijeme dobijao je dosta različitih dijagnoza i preporuka, a na kraju je morao pod nož. On se oglasio i rekao da je na dobrom putu da se potpuno oporavi i da se nada skorom povratku na teren kako bi se vratio igranju, kojeg se dosta uželio. Međutim, kako se spekuliše, prvi turnir na kojem bi mogao zaigrati je Vimbldon, koji je na programu od 2. do 15. jula. Tako bi mogao ponovo biti van terena šest mjeseci, što bi značilo da će uslijediti novi pad na ATP listi, a trenutno se nalazi na 13. mjestu sa 2.470 bodova. Ono što je sigurno je da neće braniti 90 poena u Akapulku (27. februar), isto toliko u Indijan Velsu (6. mart), dvostruko više u Monte Karlu (17. april), kao i vjerovatno 360 u Madridu (8. maj) i 600 u Rimu (15. maj). Ako sve bude u redu, možda bi mogao da se vrati bar za Rolan Garos, koji počinje krajem maja, jer je na šljaci manje opterećenje. Ako se crne prognoze ostvare i ne zaigra do Vimbldona, onda će izgubiti još 360 bodova u Parizu i 250 u Istbornu. Ako bi propustio sve ove turnire, izgubio bi ukupno 1.930 bodova i mogao bi ispasti iz prvih 100, pa čak i još više. Međutim, u ovom trenutku sigurno ga ne interesuje stanje na ATP listi, već da se oporavi i vrati igranju.

Nadal: Tenis iscrpljuje

Stric i bivši trener najboljeg španskog tenisera Rafaela Nadala, Toni, smatra da su igrači pod velikim pritiskom, o čemu najbolje govore povrede onih iz vrha.

- Tenis je iscrpljujući. Svjedočili smo tome posljednjih sezona. Previše igrača je povrijeđeno. Prošle godine najboljih pet na svijetu nije moglo da se takmiči na završnom mastersu u Londonu, Rafa je bio šesti. To je previše. Vidimo da je Marej operisan, Đoković ima problema. Nešto mora da se uradi - kazao je Toni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana