Đoković tužio Rio, vlasti odgovorile kontratužbom

Đoković tužio Rio, vlasti odgovorile kontratužbom 23.02.2018 08:56 | Agencija

Vlasti Rio de Žaneira podnijele su tužbu protiv Novaka Đokovića kao odgovor na to što ih je on tužio prije dvije godine

.Đoković je 2012. godine sa Gustavom Kertenom igrao revijalni meč i dogovor je bio da se srpskom teniseru plati 1,1 milion dolara, a do sada mu je isplaćeno samo 450.000, što znači da Vlada Rio de Žaneira duguje Novaku 650.000 dolara.

Državni sekretarijat za sport, rekreaciju i omladinu potvrdio je dug prema Đokoviću, a još u januaru 2014. godine Dejan Petković, srpski fudbaler koji se proslavio u Brazilu, rekao je da nije isplaćeno ni pola onoga što je dogovoreno sa Novakom. Zbog toga ih je on tužio u februaru 2016.

Sada je uslijedio "kontranapad" vlasti brazilskog grada – tužilac je podnio tužbu protiv Đokovića zbog administrativnih nepravilnosti tokom spomenute posjete, prenosi "O Globo" na svom sajtu.

Dolazak najboljeg srpskog sportiste u Rio organizovale su dvije kompanije – "Deki 10" i "Adma Eventi", koji se takođe nalaze na listi tuženih. "Deki 10" je firma u vlasništvu Dejana Petkovića i, prema navodima tužioca, tereti se za neregularno dobijanje organizacije na tenderima, zbog čega je oštećen budžet grada. Spominje se novac od oko milion američkih dolara, a među onima koji su bili uključeni u navodnu akciju, bila je Marsija Beatris Isidoro, nekadašnja sekretarka sporta.© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica