Ђоковић спреман за америчку турнеју

Глас Српске
Ђоковић спреман за америчку турнеју

Торонто - Пред најбољим српским тенисером Новаком Ђоковићем је америчка турнеја на којој ће, као и сваке године, форму за УС опен брусити на турнирима у Торонту и Синсинатију.

Управо је Синсинати једини турнир из мастерс серије 1.000 који му недостаје, иако је чак четири пута играо у финалу. Међутим, прије овог похода Новака очекује Роџерс куп у Торонту, који је на програму од 6. до 12. августа.

Ђоковић прошле године због повреде лакта није учествовао у Канади и евентуалним добрим пласманом на крају могао би знатно да поправи позицију на АТП листи, пошто је тренутно десети играч свијета. Први пут од почетка каријере Новак не брани ниједан бод на највећим турнирима, са слободом да изведе скок од десетак мјеста, као послије титуле на Вимблдону. У прилог српском тенисеру иде и чињеница да највећи ривали имају шта да бране до краја сезоне. Рафаел Надал поред титуле на УС опену брани више од хиљаду бодова, док Роџер Федерер на сваком турниру мора сачувати барем по 500. Када је Роџерс куп у питању Новак ће покушати да стигне до пете титуле у Канади. До сада је побјеђивао 2007, 2011, 2012. и 2016. године, а име првог противника сазнаће на жријебу који ће бити одржан у петак. Потом слиједи већ поменути мастерс у Синсинатију и нема сумње да ће српски тенисер бити веома мотивисан да коначно тријумфује на турниру који ће бити игран од 13. до 19. августа. Након тога слиједи седам дана “одмора” и припрема за посљедњи гренд слем у сезони - УС опен. Овогодишње учешће ће бити Новаково 13. у Великој јабуци, а до сада је титуле освајао 2011. и 2015. године, док је прошле године због повреде лакта пропустио такмичење. Ако узмемо у обзир да је бетонска подлога, на којој ће бити играни сви турнири до краја сезоне, Новакова омиљена, онда не би требало да буде чудно када бисмо на завршном мастерсу у Лондону српског аса видјели у борби за повратак на прво мјесто АТП листе.

Поново код Имаза?

Ђоковић је у оквиру припрема за предстојеће турнире отпутовао у Марбељу, гдје је виђен како тренира, што је покренуло сумњу навијача да је опет био у контакту са “гуруом” Пепеом Имазом, за којег је тренер Марјан Вајда инсистирао да буде одстрањен из екипе. Међутим, све ово не мора да буде тачно, пошто у овом шпанском љетовалишту живи и ради Новаков брат Марко.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана