“Delfini” idu po četvrto zlato u nizu

Agencije
“Delfini” idu po četvrto zlato u nizu

Beograd - Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić i kapiten Filip Filipović poručili su da su ambicije srpskog tima na svakom velikom takmičenju iste - borba za najsjajniju medalju.

Vaterpolistima Srbije, kao i vaterpolistkinjama, priređen je ispraćaj na bazenu “Milan - Gale Muškatirović” uoči odlaska na šampionat Evrope u Barseloni, gdje će pokušati da osvoje četvrto uzastopno zlato, a posljednje su osvojili na EP u Beogradu.

- Realno, imamo laku grupu, što nam daje prostora da produžimo pripremni period i definitivno 24. jul će da bude Dan “D”, gde u četvrtfinalnoj utakmici, realno gledajući kostur, očekujemo Mađarsku ili Italiju. Sve je otvoreno, favoriti su isti kao i poslednjih godina. Kao što stalno govorimo, tradicija srpskog vaterpola nam daje za pravo da razmišljamo samo o medaljama. Tako da se nadam da ćemo i s ovog prvenstva da se vratimo sa medaljom - rekao je selektor Savić.

Trostruki uzastopni osvajač priznanja za najboljeg trenera svijeta istakao je da idu u trenutno najjačem sastavu, a na pitanje da li će, ako Srbija osvoji zlato, proslaviti skokom u bazen, Savić je odgovorio u svom stilu.

- Neću skakati u bazen. Nije ni vreme. Još sam se više ugojio, a i polako zaboravljam da plivam - istakao je Savić.

Evropski šampionat u Barseloni biće igran od 16. do 28. jula, a Srbija se nalazi u grupi D sa Rusijom, Slovačkom i Rumunijom sa kojom će igrati prvi meč. Kapiten Filipović istakao je da se ekipa neće “skrivati”, niti obmanjivati javnost, već da u Barselonu ide po medalju.

  • Što smo imali pritiska do sada, imali smo, naučili smo da se nosimo sa tim. Mislim da ovom EP prilazimo kao ekipa koja želi nešto da osvoji, a ne da brani. To nije naše. Svake druge godine se borimo za zlato, tako će biti i ove. U četvrtfinalu očekujemo Mađarsku ili Italiju, tu nema mesta za grešku, za loš dan - poručio je Filipović.

Sastav

Savić je odlučio da sljedeće igrače povede u Barselonu, a to su: Gojko Pijetlović, Dušan Mandić, Viktor Rašović, Sava Ranđelović, Miloš Ćuk, Duško Pijetlović, Nemanja Vico, Milan Aleksić, Nikola Jakšić, Filip Filipović, Andrija Prlainović, Stefan Mitrović i Branislav Mitrović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana