“Делфини” иду по четврто злато у низу

Агенције
“Делфини” иду по четврто злато у низу

Београд - Селектор ватерполо репрезентације Србије Дејан Савић и капитен Филип Филиповић поручили су да су амбиције српског тима на сваком великом такмичењу исте - борба за најсјајнију медаљу.

Ватерполистима Србије, као и ватерполисткињама, приређен је испраћај на базену “Милан - Гале Мушкатировић” уочи одласка на шампионат Европе у Барселони, гдје ће покушати да освоје четврто узастопно злато, а посљедње су освојили на ЕП у Београду.

- Реално, имамо лаку групу, што нам даје простора да продужимо припремни период и дефинитивно 24. јул ће да буде Дан “Д”, где у четвртфиналној утакмици, реално гледајући костур, очекујемо Мађарску или Италију. Све је отворено, фаворити су исти као и последњих година. Као што стално говоримо, традиција српског ватерпола нам даје за право да размишљамо само о медаљама. Тако да се надам да ћемо и с овог првенства да се вратимо са медаљом - рекао је селектор Савић.

Троструки узастопни освајач признања за најбољег тренера свијета истакао је да иду у тренутно најјачем саставу, а на питање да ли ће, ако Србија освоји злато, прославити скоком у базен, Савић је одговорио у свом стилу.

- Нећу скакати у базен. Није ни време. Још сам се више угојио, а и полако заборављам да пливам - истакао је Савић.

Европски шампионат у Барселони биће игран од 16. до 28. јула, а Србија се налази у групи Д са Русијом, Словачком и Румунијом са којом ће играти први меч. Капитен Филиповић истакао је да се екипа неће “скривати”, нити обмањивати јавност, већ да у Барселону иде по медаљу.

  • Што смо имали притиска до сада, имали смо, научили смо да се носимо са тим. Мислим да овом ЕП прилазимо као екипа која жели нешто да освоји, а не да брани. То није наше. Сваке друге године се боримо за злато, тако ће бити и ове. У четвртфиналу очекујемо Мађарску или Италију, ту нема места за грешку, за лош дан - поручио је Филиповић.

Састав

Савић је одлучио да сљедеће играче поведе у Барселону, а то су: Гојко Пијетловић, Душан Мандић, Виктор Рашовић, Сава Ранђеловић, Милош Ћук, Душко Пијетловић, Немања Вицо, Милан Алексић, Никола Јакшић, Филип Филиповић, Андрија Прлаиновић, Стефан Митровић и Бранислав Митровић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана