Dejan Davidovac, košarkaš Crvene zvezde, za “Glas Srpske”: Timska igra naša snaga

Nikola Lučić
Dejan Davidovac, košarkaš Crvene zvezde, za “Glas Srpske”: Timska igra naša snaga

Beograd - Košarkaš koji se prošle godine potpuno afirmisao u crveno-bijelom dresu i partijama protiv najboljih evropskih ekipa dočekao da mu cijeli “Pionir” skandira ime je Dejan Davidovac.

Bio je jedan od najzaslužnijih za veliku pobjedu Crvene zvezde protiv Reala u Madridu prošle sezone, kao i za trijumf protiv Baskonije, a pred start nove poručio je da će najveća snaga Crvene zvezde biti timska igra. “Crveno-bijeli” će takmičenje u ABA ligi otvoriti večeras (20 časova) na domaćem terenu protiv Cibone.

- ABA liga će biti mnogo konkurentnija nego prethodnih godina. Dobro smo se pojačali. U poređenju sa prošlom sezonom mnogo ranije smo se sastali, pa smo zajedno trenirali i imali priliku da se bolje upoznamo i uigramo. Neće nas uljuljkati pobede u pripremnom periodu, jer idemo stepenik po stepenik. Na početku priprema imali smo nešto slabije protivnike, da bi na ABA Superkupu došli jači rivali. Iz utakmice u utakmicu ispravljali smo greške i spremni dočekujemo prvi meč - rekao je Davidovac.

Pored nastupa u regionalnoj ligi, “crveno-bijele” ove sezone očekuje i nastup u Evrokupu, pa prvi put poslije pet godina navijači neće biti u mogućnosti da nadglasaju himnu Evrolige. Zvezda će u utorak u prvom kolu igrati protiv Ulma u dvorani “Aleksandar Nikolić” (19 časova), a najveći test sigurno će imati protiv Galatasaraja, pored kojeg su u grupi još Breša, Monako i Morabank Andora.  

- Kao Crvena zvezda imamo najveće ambicije. Evrokup kao takmičenje jeste korak nazad u odnosu na Evroligu, međutim, učestvuju jake ekipe, koje neće igrati u najjačem rangu, poput Galatasaraja. Vrh Evrokupa sigurno je konkurentan Evroligi, a takmičenje kao takmičenje uopšte nije slabo i treba da se pokažemo u što boljem svetlu ove sezone. Očekujem fantastičan ambijent od naših navijača, koji će biti naš šesti igrač. Kao ekipa iz prvog šešira imamo nešto povlašćeniji položaj. Svi timovi u našoj grupi su konkurentni i niko se sigurno neće predati u startu - izjavio je Davidovac.

Malo ko je očekivao prošle sezone da će Davidovac povući “crveno-bijeli” brod kad mu ne ide. Čini se da je konkurencija u timu mnogo jača ove godine, pa će biti zanimljivo vidjeti kakvu će ulogu imati polivalentni igrač.

- Nisam trenirao dugo sa ekipom, pa nisam siguran ni kakvu ulogu ću imati u novoj sezoni. Tu sam i kad god mi trener Milan Tomić bude ukazao priliku, trudiću se da je iskoristim na najbolji način - poručio je Davidovac.

Tomić je, poslije 27 godina provedenih u Grčkoj, sjeo na klupu tima sa Malog Kalemegdana i pokušaće da vrati primat u ABA ligi i tako izbori plasman u Evroligu naredne sezone. Davidovac smatra da je njegova promocija za prvog trenera pun pogodak.

- Saradnja sa Tomićem je odlična, prošao je dosta toga i apsolutno smo zadovoljni dosadašnjim treninzima i saradnjom - zaključio je Davidovac.

Reprezentacija

Davidovac je ljetos proveo određeno vrijeme i sa reprezentacijom Srbije, ali povreda ga je spriječila da duže ostane sa ekipom.

- Nisam imao sreće jer sam se brzo povredio. Ipak, uvek ću biti tu na poziv Aleksandra Đorđevića jer je igranje za reprezentaciju jako bitna stvar u mojoj karijeri - rekao je Davidovac.

ABA liga

Parovi prvog kola, petak: Olimpija - Mornar (18), Crvena zvezda - Cibona (20). Subota: Cedevita - Partizan (20). Nedjelja: Igokea - Mega (17). Ponedjeljak: FMP - Zadar (18), Budućnost - Krka (21).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana