Дејан Давидовац, кошаркаш Црвене звезде, за “Глас Српске”: Тимска игра наша снага

Никола Лучић
Дејан Давидовац, кошаркаш Црвене звезде, за “Глас Српске”: Тимска игра наша снага

Београд - Кошаркаш који се прошле године потпуно афирмисао у црвено-бијелом дресу и партијама против најбољих европских екипа дочекао да му цијели “Пионир” скандира име је Дејан Давидовац.

Био је један од најзаслужнијих за велику побједу Црвене звезде против Реала у Мадриду прошле сезоне, као и за тријумф против Басконије, а пред старт нове поручио је да ће највећа снага Црвене звезде бити тимска игра. “Црвено-бијели” ће такмичење у АБА лиги отворити вечерас (20 часова) на домаћем терену против Цибоне.

- АБА лига ће бити много конкурентнија него претходних година. Добро смо се појачали. У поређењу са прошлом сезоном много раније смо се састали, па смо заједно тренирали и имали прилику да се боље упознамо и уиграмо. Неће нас уљуљкати победе у припремном периоду, јер идемо степеник по степеник. На почетку припрема имали смо нешто слабије противнике, да би на АБА Суперкупу дошли јачи ривали. Из утакмице у утакмицу исправљали смо грешке и спремни дочекујемо први меч - рекао је Давидовац.

Поред наступа у регионалној лиги, “црвено-бијеле” ове сезоне очекује и наступ у Еврокупу, па први пут послије пет година навијачи неће бити у могућности да надгласају химну Евролиге. Звезда ће у уторак у првом колу играти против Улма у дворани “Александар Николић” (19 часова), а највећи тест сигурно ће имати против Галатасараја, поред којег су у групи још Бреша, Монако и Морабанк Андора.  

- Као Црвена звезда имамо највеће амбиције. Еврокуп као такмичење јесте корак назад у односу на Евролигу, међутим, учествују јаке екипе, које неће играти у најјачем рангу, попут Галатасараја. Врх Еврокупа сигурно је конкурентан Евролиги, а такмичење као такмичење уопште није слабо и треба да се покажемо у што бољем светлу ове сезоне. Очекујем фантастичан амбијент од наших навијача, који ће бити наш шести играч. Као екипа из првог шешира имамо нешто повлашћенији положај. Сви тимови у нашој групи су конкурентни и нико се сигурно неће предати у старту - изјавио је Давидовац.

Мало ко је очекивао прошле сезоне да ће Давидовац повући “црвено-бијели” брод кад му не иде. Чини се да је конкуренција у тиму много јача ове године, па ће бити занимљиво видјети какву ће улогу имати поливалентни играч.

- Нисам тренирао дуго са екипом, па нисам сигуран ни какву улогу ћу имати у новој сезони. Ту сам и кад год ми тренер Милан Томић буде указао прилику, трудићу се да је искористим на најбољи начин - поручио је Давидовац.

Томић је, послије 27 година проведених у Грчкој, сјео на клупу тима са Малог Калемегдана и покушаће да врати примат у АБА лиги и тако избори пласман у Евролигу наредне сезоне. Давидовац сматра да је његова промоција за првог тренера пун погодак.

- Сарадња са Томићем је одлична, прошао је доста тога и апсолутно смо задовољни досадашњим тренинзима и сарадњом - закључио је Давидовац.

Репрезентација

Давидовац је љетос провео одређено вријеме и са репрезентацијом Србије, али повреда га је спријечила да дуже остане са екипом.

- Нисам имао среће јер сам се брзо повредио. Ипак, увек ћу бити ту на позив Александра Ђорђевића јер је играње за репрезентацију јако битна ствар у мојој каријери - рекао је Давидовац.

АБА лига

Парови првог кола, петак: Олимпија - Морнар (18), Црвена звезда - Цибона (20). Субота: Цедевита - Партизан (20). Недјеља: Игокеа - Мега (17). Понедјељак: ФМП - Задар (18), Будућност - Крка (21).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана