Darko Brašanac, fudbaler Leganesa: za Glas Srpske: Nema ništa ljepše nego utišati Bernabeu

Ivan Dragičević
Darko Brašanac, fudbaler Leganesa: za Glas Srpske: Nema ništa ljepše nego utišati Bernabeu

Leganes - Najveći uspjeh u klupskoj istoriji ostvario je Leganes plasmanom u polufinale Kupa kralja do kojeg su došli preko madridskog Reala. Mali španski klub na "Bernabeuu" je nadoknadio minus iz prvog meča i slavio sa 2:1, a cijeli susret odigrao je Darko Brašanac.

U Španiju je došao baš zbog ovakvih utakmica i sada je doživio veliku sreću da bude dio klupske istorije. Brašanac je odradio veliki posao na sredini terena, a zajedno sa saigračima je možda potpisao otkaz Zinedinu Zidanu.

- Kup je veoma značajan u Španiji, sve ekipe igraju sa najjačim sastavom. I Real je protiv nas izašao sa većinom igrača iz prve postave pa je uspeh još veći zbog toga. Lepo je utišati "Bernabeu", pobediti Real u Madridu je nenormalan uspeh. Navijači su nas pozdravili na stadionu, a zatim dočekali u sportskom centru. Možda izvučemo Barselonu u polufinalu iako to ne bih voleo, jer ćemo pokušati da osvojimo Kup - rekao je Brašanac za "Glas Srpske".

U Leganesu igra kao pozajmljeni igrač Betisa, pa je poslije utakmice tješio bivšeg saigrača sa "Viljamarina" Danija Sebaljosa koji sada nosi dres "kraljevskog" kluba.

- Imao sam dvije vezane povrede koje su me odvojile od terena na dva meseca. Osim toga je sve u redu, imamo utakmice na svaka tri dana, tako da je mnogo mečeva u pitanju. Nije moguće da u takvom ritmu igrač nastupi u svakom meču, ali sam uglavnom starter. Leganes je odličan klub, zdrava sredina i svi su dobri prema meni. Srećan sam što sam dio tima u ovom trenutku kada se piše istorija - dodao je Brašanac.

Utisak je da mu španski stil fudbala savršeno odgovara, ali se iznenadio čvrstinom pošto je očekivao da igra nije bazirana na fizičkom aspektu.

- Ne mogu da pričam o drugim ligama i upoređujem sa Španijom. Dosta čvrstih timova igra u ligi, poput nas, Đirone ili Eibara. To me malo iznenadilo, fizički je veoma zahtevno. Utakmice su dinamične, mogu reći da je Španija verovatno najjača liga u Evropi i daj bože da što duže ostanem ovde - rekao je Brašanac.

Čestitke Partizanu

Brašanac nije uspio da sa Partizanom prezimi u Evropi, što su "crno-bijeli" uspjeli ove sezone.

- Pratio sam sve utakmice, napravljen je veliki uspeh, jer znam koliko je teško proći grupu u Ligi Evrope. Žalim što nisam uspeo da postignem taj rezultat sa Partizanom, ali sam kao navijač presrećan. Ostvario sam mnoge snove sa Partizanom, posle nekog vremena čovek se zasiti jedne sredine i dođe vreme za promenu. Španija je takođe bila ispunjenje sna i ovde mi ostaje svakodnevno dokazivanje - rekao je Brašanac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana