Борко Дуроњић, омладински репрезентативац Србије, за Глас Српске: Волио бих да одведем орлове на Евро

Данијел Радујковић
Борко Дуроњић, омладински репрезентативац Србије, за Глас Српске: Волио бих да одведем орлове на Евро

Бањалука - Омладинска фудбалска репрезентација Србије (У19) данас од 14.30 часова у Крагујевцу против Француске водиће одлучујућу битку за пласман на Европско првенство у Њемачкој, а млади нападач из Бањалуке Борко Дуроњић (18) вјерује да "орлови" могу до побједе и пласмана на ново велико такмичење.

Србија је у прва два кола групе седам квалификација остварила по реми и побједу, па их само тријумф против Француза води на Евро. Са два постигнута гола у побједи против Црне Горе од 4:1 Дуроњић је довео "орлове" у позицију да се боре за пласман, а нада се да ће против Француза Србију одвести на шампионат.

- Био бих срећан да добијемо Француску, а да не постигнем гол нити асистирам. Није битно ко ће то урадити. Наравно, желео бих да ја будем тај који ће одвести Србију на ЕП, али најбитније је да прођемо. После Данске смо били мало тужни, али то смо исправили против Црногораца. Потребна нам је победа, добро смо се спремили, лепо смо анализирали Французе и мислим да их можемо добити - рекао је Дуроњић.

У протеклих пет мјесеци ове селекције су играле два меча, а оба су завршила без побједника, 1:1.

- У првом мечу на турниру "Ћеле Вилотић" у Суботици били смо много бољи и требало је да победимо. Други меч био је у Немачкој и ту су, искрено, они били бољи, а нас је бог мало погледао. Биће веома тешко јер су стварно организовани и добра су репрезентација, али ћемо дати све од себе. Домаћи терен и подршка навијача много нам значи јер су они наш 11. играч. Кад год нам је тешко, подигну нас, када примимо гол, дају нам снагу да преокренемо - додао је Дуроњић.

Конкуренција у нападу му је жестока, Иван Шапоњић и Лука Јовић, и тешко се изборити за првих 11, али Дуроњићу је најважнији резултат репрезентације, за коју сматра да има квалитет да понови успјехе пријашњих.

- Из наше генерације имамо двојицу који су били светски прваци, Вања Милинковић-Савић и Иван Шапоњић који су нам доста причали како то све изгледа. Наша жеља је да после Француске све то остваримо. Мислим и верујем да имамо и квалитет пошто имамо много озбиљних играча. Тешко је изборити се за прву поставу јер су Лука и Иван фантастични играчи, најбољи су у Србији, ако не и у Европи у том узрасту. Мени је мало теже пошто не играмо са крилима јер је то моја позиција, али сам против Црне Горе играо шпица. Много је теже, али не буним се. Битна је минутажа, а не колико је битна победа репрезентације - истакао је Дуроњић.

Сам позив у репрезентацију за овог Бањалучанина је велика част, а нада се да ће кроз утакмице Србије изборити већу минутажу у свом ОФК Београду.

- Лепо је бити изабран међу 18 од толико играча у Србији, а има и талената ван државе. Осећаш се поносно када се бориш за своју земљу, а у клубу те више цене када си репрезентативац и стварно много значе ови наступи јер играш против играча из свих земаља. Задовољан сам приказаним наступима за клуб, наша игра се не одражава на позицију на којој се налазимо, али надамо се да ћемо се извући из тога и ја се надам да ћу добити више да играм када се вратим. Првенствено ми је циљ да се изборим за минутажу у свом клубу и да постанем стандардан првотимац. Да одиграм ту две-три сезоне добро и онда се отиснем у иностранство, тако да нигде не журим - закључио је Дуроњић.

Гол Звезди

Борко Дуроњић својевремено је наступао за млађе категорије Црвене звезде, али онда је прешао у ОФК Београд. Прошле сезоне стигао је да свом бившем клубу постигне гол у поразу "романтичара" на "Маракани" од 1:2.

- Ту су емоције биле помешане, обузело ме је милион осећања, шта да радим, да ли да се радујем или не. У том тренутку било ми је драго, а у другу руку, дао сам гол свом бившем клубу. Много ми је значило јер су људи почели другачије да гледају на мене, почели су више да рачунају на мене - казао је Дуроњић.

Борац прва љубав

Иако је врло млад из Бањалуке отишао у Црвену звезду, Борку Дуроњићу је клуб са Градског стадион још у срцу.

- Искрено, мој прва љубав је Борац Бањалука, то сви знају - истакао је Дуроњић.

Група 7

1. Француска       2        2        0        0        5:0     6

2. Србија    2        1        1        0        6:3     4

3. Данска    2        0        1        1        2:6     1

4. Црна Гора       2        0        0        2        1:5     0

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана