Бојан Остојић, Фудбалер Партизана за “Глас Српске”: Милошевићевим доласком све се промијенило

Никола Лучић
Бојан Остојић, Фудбалер Партизана за “Глас Српске”: Милошевићевим доласком све се промијенило

Београд - Фудбалер који до доласка Саве Милошевића на клупу Партизана није био ни близу почетне поставе “црно-бијелих” је Бојан Остојић, а голом за освајање Купа Србије против Црвене звезде на најљепши начин одужио се тренеру за указано повјерење.

Искусни штопер је незаслужено био у другом плану код Зорана Мирковића и Мирослава Ђукића, а иако има 35 година на најбољи начин командовао је одбраном Партизана, која није дозволила новом-старом шампиону Србије да створи озбиљну прилику за 90 минута фудбала на стадиону “Рајко Митић”. У разговору за “Глас Српске” Остојић је поручио да је погодак за спас кошмарне сезоне посветио тренеру Милошевићу. 

- Његовим доласком све се променило из корена, пре њега био сам отписан, нисам био ни близу комбинација за прву поставу. Дугујем велику захвалност Сави и стручном штабу, надам се да сам све добро што су урадили за мене вратио на најлепши начин. Оно што је најбитније за добре резултате је добра атмосфера, а шеф је управо то донео преузимањем тренерске позиције и успели смо да сјајно завршимо сезону - рекао је Остојић. 

Поручио је и да “црно-бијели” нису могли на бољи начин да заврше сезону, пошто је финале играно на терену најљућег ривала. Иако су током читаве сезоне гледали у леђа тиму Владана Милојевића у Суперлиги Србије, Остојић сматра да су на крају показали да посједују велики квалитет.

- Играли смо као тим и то је од пресудног значаја. Нисам ја заслужан за трофеј, него цела екипа. Трудили смо се да не остављамо простора брзим играчима попут Марка Марина и у томе смо успели. Заслужили смо трофеј на крају јер смо се заиста борили као лавови - јасан је Остојић.  

Он је код гола искористио велику грешку Милана Борјана који не неопрезно истрчао у покушају да боксује лопту, а како каже, молио је бога да га лопта погоди и заврши у мрежи.

- Данило Пантић је упутио сјајан центаршут, некако сам се добро позиционирао и видио да је голман излетио. Све време сам гледао како да добро ударим лопту и на сву срећу завршила је у голу - истакао је Остојић.    

Гол одлуке био је најљепши поклон за Сашу Илића, који се пехаром опростио од активног играња фудбала, а Остојић је рекао да му је била част дијелити свлачионицу са једним од најбољих играча у историји клуба.

- Најдраже нам је што смо испратили Салета на најбољи начин. Он је једна истинска легенда и научио нас је много важних ствари које се не тичу само фудбала - изјавио је Остојић.

Неизвјесна будућност у клубу

Након што је Остојић постигао гол за четврти узастопни тријумф “црно-бијелих” у Купу, а 16. укупно, навијачи клуба из Хумске желе да искусни играч остане у клубу и наредне сезоне.

- Тек треба да сједнем за сто са челницима клуба и одлучимо о даљим корацима. Видећемо шта ће бити коначни епилог - изјавио је Остојић.  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана