Bešiktaš eliminisao Partizan iz Evrope

B92
Bešiktaš eliminisao Partizan iz Evrope

Fudbaleri Partizana porazom od Bešiktaša (3:0) eliminisani su iz plej-ofa za plasman u grupnu fazu Lige Evrope.

Izabranici Zorana Mirkovića nisu uspjeli da ponove usjpeh iz prethodne godine kada su obezbjedili Evropu. Ovoga puta favorizovani rival bio je prejak i ovdje se završava crno-bijeli put na Starom kontinentu.

Partizan nije dobro ušao u meč i bilo je pitanje kada će turski tim doći do stopostotne prilike ili gola.

Odolijevao je vicešampion Srbije, sredinom prvog poluvremena činilo se da su uspostavili ravnotežu, međutim pad koncentracije koštao ih je plasmana u narednu fazu.

Golove za Bešiktaš u prvom poluvremenu postigli su Pepe u 37. i Ozjakup u 45. minutu, oba puta poslije loše reakcije zadnje linije.

Partizan u prvom periodu igre nije stvorio niti jednu pravu šansu, golman Utku nije imao posla i Bešiktaš je zasluženo vodio na kraju prvih 45 minuta igre.

Na početku drugog poluvremena crno-bijeli zaigrali su mnogo bolje i počeli su da stvaraju šanse. Najbolju propustio je Danilo Pantić u 56. minutu kada je pogodio stativu. To će se ispostaviti kao ključan momenat za Partizan, pošto poslije toga nisu imali ni približno istu priliku.

Štaviše, Bešiktaš je krenuo ponovo da napada, a na kraju su se zaustavili na tri pogotka. Konačan rezultat postavio je Pepe u 69. minutu, kada je glavom savladao Vladimira Stojkovića.

Bešiktaš je po igri bio mnogo bolji rival i zasluženo idu u grupnu fazu Lige Evrope. Na kraju ukupan rezultat ovog dvomeča je 4:1 za tim iz Istanbula.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana