Anonimna Suduva stiže na “Marakanu”

Glas Srpske
Anonimna Suduva stiže na “Marakanu”

Beograd - Nadala se Crvena zvezda da će lako proći Spartaks u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona i vjerovala da će u drugom igrati protiv APOEL-a koji je bio apsolutni favorit protiv Suduve.

Njena očekivanja djelimično su ispunjena pošto su prošli u drugo kolo, ali su Litvanci iznenadili Kiprane čija pobjeda sa 1:0 u revanšu nije bila dovoljna da nadoknade 3:1 iz prvog meča, tako da neće biti svojevrsnog revanša sa srpskim klubom nakon deset godina, kada je APOEL slavio nad Zvezdom i označio početak velike krize beogradskog kluba koja je trajala nekoliko sezona. Teže nego što se očekivalo fudbaleri šampiona Srbije preskočili su prvu prepreku u kvalifikacijama. Odbrana letonskog tima sa Paljaninom Aleksandrom Kosorićem na čelu odolijevala je sve do 78. minuta, kada je Mohamed el Fardu Ben načeo mrežu, a samo tri minuta kasnije efektnim golom petom Nenad Krstičić postavio je konačnih 2:0. “Crveno-bijeli” neće imati mnogo vremena za odmor, pošto će već sutra od 20 časova igrati utakmicu prvog kola Superlige Srbije protiv Dinama iz Vranja. Ovaj meč trebalo je da bude igran u subotu, ali je pomjeren zbog utakmice Zvezde sa Suduvom u drugom kolu kvalifikacija za elitno takmičenje, koja je na rasporedu u utorak (20.30) takođe na stadionu “Rajko Mitić”. Zvezdin dres u zvaničnom meču prvi put je obukao Miloš Degenek, koji je umjesto Srđana Babića činio štoperski par sa Vujadinom Savićem. Prema nezvaničnim informacijama Babić će napustiti Beograđane i pridružiti se Kopenhagenu koji za njega platiti milion evra obeštećenja.

- Teška utakmica. Dobro su stajali na terenu i vrebali kontru. Bilo je teško probiti, ali uspeli smo. Zadovoljan sam celom utakmicom i time što smo prošli. Sve vreme smo napadali, moralo je da se otvori i da damo taj gol. Puštali su nas da centriramo, zatvorili sredinu, ali dali smo gol na kraju - rekao je Krstičić.

Proteklih dana provlačile su se priče o eventualnom odlasku iz Zvezde, ali je on to demantovao.

  • Srećan sam zbog pogotka, bilo je priča o mom odlasku, ali nijednog trenutka nisam razmišljao o tome, želim da veselim ovu publiku i da uđemo u Ligu šampiona - dodao je Krstičić.

Zvezda ostaje nepovlašćena

Dugoročno gledano, eliminacija APOEL-a u prvom kolu kvalifikacija nije donijela posebne pogodnosti Zvezdi koja je izgubila priliku da bude nosilac u trećem kolu. Pobjednik utakmice Crvene zvezde i Suduve biće biće nepovlašćen na žrijebu u ponedjeljak. Ukoliko Zvezda prođe drugo i treće kolo biće povlašćena u četvrtom posljednjem kolu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana