Александар Митровић пред мечеве са Украјином и Литванијом: За Србију увијек спремни да играмо

Агенције
Александар Митровић пред мечеве са Украјином и Литванијом: За Србију увијек спремни да играмо

Београд - Пред репрезентацијом Србије у петак је наставак квалификација за Европско првенство и гостовање Украјини у Лавову, а нападач Александар Митровић поручио је да су он и његови саиграчи увијек спремни да оставе и посљедњи атом снаге на терену, без обзира на умор послије напорних сезона у клубовима.

“Орлови” су на старту ремизирали у гостима против Португалије, а након гостовања у Украјини очекује их меч са Литванијом 10. јуна у Београду.

- Јесте крај сезоне и јесте да смо сви исцрпљени, али за репрезентацију смо увек сви спремни. Увек је велика част и задовољство играти за Србију. Имамо квалитет, добре играче и младог селектора. Добро смо почели квалификације и надам се да ћемо тако и да их наставимо - рекао је Митровић.

Нападач Фулама упозорио је да су Украјинци јако чврста и компактна екипа, али и нагласио да ће бити потребан максималан опрез у дуелу са Литванцима, јер је Србија у прошлости често имала проблема са аутсајдерима.

- Надам се да ћемо победити у обе утакмице и извући позитиван скор. Најбитније је да скупљамо бодове, не губимо утакмице и да одемо на Европско првенство. Било би лепо да после светског вежемо и европско и наставимо низ. Украјина је веома јака у дефанзиви. Води их Андреј Шевченко, тешко им је дати гол и сигурно су конкуренти за једно од прва два места. Литванце знамо из Лиге нација, добили смо их два пута, али треба бити обазрив - закључио је Митровић.

Предстојећа репрезентативна акција поново ће проћи без Луке Миливојевића и Матије Настасића, који неће наступати за “орлове”, док је Крстајић на позицији селектора, а голман Предраг Рајковић би волио да се цијела ситуација ријеши.

- Не знам шта се ту дешава и шта се све дешавало. Волео бих да се врате јер сваки играч нам значи и доста би нам помогли у квалификацијама - изјавио је Рајковић.

Према његовим ријечима, и реми у Лавову би био добар резултат, јер је Украјина јако незгодан противник на домаћем терену.

- Идемо на победу, али би реми доста значио, свакако уз тријумф над Литванијом код куће. Прво гледамо Украјину, хоћемо победу и  њоме бисмо завршили добар део квалификација. Тада бисмо на прави начин пребродили два најтежа гостовања у групи - поручио је Рајковић.

 

Одлазак

Рајковић сматра да је дошло вријеме да оде из Макаби Тел Авива у једну од пет најјачих лига свијета.

- Лепо ми је у Макабију, али право је време да направим искорак у каријери и одем у јачу лигу. Ипак, и ако се не деси трансфер, нећу да жалим јер иду квалификације за Лигу шампиона и борићемо се за титулу. Не бих волео да нас жреб споји са Црвеном звездом - рекао је Рајковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана