Александар Митровић, нападач репрезентације Србије, за “Глас Српске”: Гладан сам голова као вук

Душан Репија
Александар Митровић, нападач репрезентације Србије, за “Глас Српске”: Гладан сам голова као вук

Најуморнији, али и најрасположенији на окупљање фудбалера Србије дошао је Александар Митровић. Најбољи период у каријери, како је сам рекао, окончан је уласком његовог Фулама у Премијер лигу, а управо је снажни центарфор био једна од кључних карика Славише Јокановића на том путу.

Како је најскупљи меч на свијету са Астон Вилом игран у суботу, Митровић је практично директно са славља кренуо пут Старе Пазове како би од првог дана био са друговима из репрезентације, иако је селектор Младен Крстајић одлучио да га поштеди први дан. Популарни Митрогол јуче се прикључио тренинзима, спремнији него икад.

- Нисам уморан, спреман сам и психички и физички као никад у каријери, а томе су допринела четири фантастична месеца у Фуламу. Ипак, то је сада иза мене, драго ми је што се све добро завршило, али је сада фокус на репрезентацији. Сви ми због оваквих ствари играмо фудбал. Идемо на највећи спортски догађај, што се буде више ближио, биће већа еуфорија код навијача и играча, тако да полако идемо дан по дан - рекао је Митровић.

ГЛАС: Србија је у групи са Костариком, Швајцарском и Бразилом. Сматрате ли да је пролазак групе реалан циљ?

МИТРОВИЋ: Мислим да би то био велики успех. То је уједно и први циљ, а касније је све могуће. Када се сведе на борбу у 90 минута после којих нема поправног, онда нема ни великих фаворита, односно можда је боље рећи да нема аутсајдера. Први меч је најважнији, али идемо полако, имамо још петнаестак дана да се спремимо и да све дође на своје место.

ГЛАС: Колико Вам на личном плану значи одличан голгетерски учинак у квалификацијама, а посебно од преласка у Фулам?

МИТРОВИЋ: Сваки нападач је гладан голова, они су као дрога. Гладан сам као вук. Преласком у Фулам све је кренуло савршено, па сам сада пун самопоуздања, што није био случај у претходном периоду када у Њукаслу нисам играо онолико колико сам желео. Нападачу су голови све, па се надам да ћу их пренети и у национални тим. Ако екипа игра добро, и ја ћу давати голове, па је најбитније да играмо добро и да испоштујемо што селектор тражи од нас, а као резултат ће доћи и голови.

ГЛАС: Међу 27 играча који конкуришу за одлазак у Русију налази се и осам момака који су покорили Европу у узрасту до 17 година и/или свијет 2015. године у конкуренцији до 20 година, међу којима сте и Ви. Можете ли тај побједнички дух да пренесете у најјачу селекцију?

МИТРОВИЋ: Било би лепо да наставимо традицију са тих такмичења из млађих категорија и у А репрезентацији. Сви смо искуснији за неколико година, али још увек међу најмлађим међу сениорима. Надам се да ћемо прихватити наше навике.

ГЛАС: Утисак је да навијачи не очекују много, да ли је самим тим притисак мањи?

МИТРОВИЋ: Нема посебног оптерећења, очекујем да одиграмо најбоље што можемо. Сигурно је да постоји притисак, али ништа већи него што је уобичајено. Сви једва чекамо да почне, а до тада морамо да обратимо пажњу на сваки детаљ. Добро ће нам доћи провере у Аустрији и мислим да ћемо спремни дочекати први меч са Костариком, као и све остале.

ГЛАС: Да ли скупљате сличице за официјелни албум Мундијала?

МИТРОВИЋ: Скупио сам неколико страна, деца су много активнија на том пољу. Најбитније ми је да сам скупио све чланове наше репрезентације. Остали ми нису толико ни битни. (Смијех)

Куда сљедеће сезоне

ГЛАС: Да ли сте ишта причали са Славишом Јокановићем о могућем останку у Фуламу?

МИТРОВИЋ: Нисам, стигли смо само да се изгрлимо и поздравимо. Има времена за то после Мундијала, сада сам концентрисан на Србију.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана