Aleksandar Lazić, krilni košarkaš Mega Bemaksa: Možemo do plej-ofa

Ivan Dragičević
Aleksandar Lazić, krilni košarkaš Mega Bemaksa: Možemo do plej-ofa

Sremska Mitrovica - Košarkaš iz Vlasenice Aleksandar Lazić protiv aktuelnog regionalnog šampiona Crvene zvezde odigrao je najbolji meč od ulaska u ABA ligu, jer je sa 17 poena, 15 skokova i tri monstruozne blokade bio prvo ime susreta.

Njegova blistava partija nije bila dovoljna Mega Bemaksu da izbjegne novi poraz od najjačeg tima na Jadranu pa su Mitrovčani ostali u donjem dijelu tabele. Rad sa trenerom Dejanom Milojevićem i stručnim štabom gdje između ostalih rade njegovi bivši saigrači Vule Avdalović i Veselin Petrović očigledno je mnogo značio 21-godišnjem krilnom igraču, koji je zaslužio povjerenje selektora BiH Duška Vujoševića, pa je važna karika tima u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2021. godine.

- Treniram vrijedno cijele sezone i to je dalo rezultate. Svakoj utakmici pristupam kao da je finale, a inspiracija je posebna protiv velikih ekipa. Mnogo sam napredovao od dolaska u Megu, velike zasluge idu mojim trenerima. Svakako da je na kvalitetnije partije uticao rad sa Vujoševićem i iskustvo igranja za reprezentaciju - rekao je Lazić.

Neke dobre igre Mege nisu nagrađene pobjedama kao što je bilo protiv Zvezde. Rezultatski su Mitrovčani podbacili, ali vjeruju u bolji drugi dio sezone.

- Bilo je nesrećnih okolnosti, povreda poraza u završnici usljed nedostatka koncentracije. Sve je to uzelo danak pa loše stojimo na tabeli. Digli smo formu u posljednje vrijeme i pružamo sve bolje partije. Iskreno vjerujem da možemo dohvatiti plej-of, jer i sami vidite kako izgleda plasman. Izdvojile su se tri ekipe, ostali su otprilike tu negdje i bitno je da uđemo u seriju pobjeda. Obećavam borbu do posljednjeg kola - dodao je Lazić.

Reprezentacija BiH je sa nikad mlađim rosterom prošla pretkvalifikacije što je bio svojevrstan podvig, a onda u novoj fazi savladala favorizovanu Rusiju pa položila oružje pred Francuzima. Utakmice protiv Belgije mogu biti ključne za prolazak grupe.

- Svi zajedno vjerujemo da možemo proći ovu rundu, a za kasnije ćemo vidjeti. Pobjeda protiv Rusije je veoma važna, ukoliko bismo dva puta savladali Belgiju već bismo proslavili plasman u narednu fazu. Potom je sve moguće - zaključio je Lazić.

Karijera

Već sa 16 godina Lazić je otišao u Sloveniju, gdje je potpisao ugovor sa Olimpijom. Bio je na pozajmicama u Slovanu i Škofja Loki da bi prošle godine stupio na scenu u Dinamiku kod trenera Miroslava Nikolića. Odlične fizičke predispozicije, sposobnost da brani i igra više pozicija potencijal su koji nije ostao nezapažen pa je od ove sezone član Mege za koju bilježi 6,1 poen i 5,7 skokova po utakmici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana