Александар Лазић, крилни кошаркаш Мега Бемакса: Можемо до плеј-офа

Иван Драгичевић
Александар Лазић, крилни кошаркаш Мега Бемакса: Можемо до плеј-офа

Сремска Митровица - Кошаркаш из Власенице Александар Лазић против актуелног регионалног шампиона Црвене звезде одиграо је најбољи меч од уласка у АБА лигу, јер је са 17 поена, 15 скокова и три монструозне блокаде био прво име сусрета.

Његова блистава партија није била довољна Мега Бемаксу да избјегне нови пораз од најјачег тима на Јадрану па су Митровчани остали у доњем дијелу табеле. Рад са тренером Дејаном Милојевићем и стручним штабом гдје између осталих раде његови бивши саиграчи Вуле Авдаловић и Веселин Петровић очигледно је много значио 21-годишњем крилном играчу, који је заслужио повјерење селектора БиХ Душка Вујошевића, па је важна карика тима у квалификацијама за Свјетско првенство 2021. године.

- Тренирам вриједно цијеле сезоне и то је дало резултате. Свакој утакмици приступам као да је финале, а инспирација је посебна против великих екипа. Много сам напредовао од доласка у Мегу, велике заслуге иду мојим тренерима. Свакако да је на квалитетније партије утицао рад са Вујошевићем и искуство играња за репрезентацију - рекао је Лазић.

Неке добре игре Меге нису награђене побједама као што је било против Звезде. Резултатски су Митровчани подбацили, али вјерују у бољи други дио сезоне.

- Било је несрећних околности, повреда пораза у завршници усљед недостатка концентрације. Све је то узело данак па лоше стојимо на табели. Дигли смо форму у посљедње вријеме и пружамо све боље партије. Искрено вјерујем да можемо дохватити плеј-оф, јер и сами видите како изгледа пласман. Издвојиле су се три екипе, остали су отприлике ту негдје и битно је да уђемо у серију побједа. Обећавам борбу до посљедњег кола - додао је Лазић.

Репрезентација БиХ је са никад млађим ростером прошла претквалификације што је био својеврстан подвиг, а онда у новој фази савладала фаворизовану Русију па положила оружје пред Французима. Утакмице против Белгије могу бити кључне за пролазак групе.

- Сви заједно вјерујемо да можемо проћи ову рунду, а за касније ћемо видјети. Побједа против Русије је веома важна, уколико бисмо два пута савладали Белгију већ бисмо прославили пласман у наредну фазу. Потом је све могуће - закључио је Лазић.

Каријера

Већ са 16 година Лазић је отишао у Словенију, гдје је потписао уговор са Олимпијом. Био је на позајмицама у Словану и Шкофја Локи да би прошле године ступио на сцену у Динамику код тренера Мирослава Николића. Одличне физичке предиспозиције, способност да брани и игра више позиција потенцијал су који није остао незапажен па је од ове сезоне члан Меге за коју биљежи 6,1 поен и 5,7 скокова по утакмици.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана